Αθλητισμός|30.07.2021 13:16

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Απίθανος Ζβέρεφ έσβησε το όνειρο του Τζόκοβιτς για Golden Slam

Newsroom

Ο εκπληκτικός Σάσα Ζβέρεφ έκανε μια επική ανατροπή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κόντρα στον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο Νόβακ Τζόκοβιτς και σταμάτησε την πορεία του 34χρονου Σέρβου προς το πολυπόθητο αλλά ακατόρθωτο Golden Slam. Ο 24χρονος Γερμανός ισοπεδώθηκε από τον Νόλε στο πρώτο σετ με 6-1 και έμεινε πίσω με μπρέικ στο δεύτερο, αλλά με συγκλονιστική εμφάνιση στη συνέχεια έφερε τα πάνω κάτω παίρνοντας τη νίκη με 2-1 σετ (1-6, 6-3, 6-1). Θα διεκδικήσει την Κυριακή (1/8) το χρυσό μετάλλιο κόντρα στον Ρώσο Καρέν Χατσάνοφ.

Ο Τζόκοβιτς έχασε τη μοναδική ευκαιρία που είχε για να προσθέσει στα τρία σερί Grand Slam που έχει στη διάρκεια του 2021 (Αυστραλιανό, Ρολάν Γκαρός, Γουίμπλεντον) το ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο, προτού παίξει στο US Open για να κάνει το πρώτο Calendar Grand Slam στο ανδρικό ταμπλό έπειτα από δεκαετίες. Πλέον ο Τζόκοβιτς θα παίξει για το χάλκινο μετάλλιο με τον Ισπανό Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, ενώ κυνηγά το χρυσό και στο μεικτό διπλό.

Σημειωτέον ότι το Golden Slam (πρωτιά σε Αυστραλιανό, Ρολάν Γκαρός, Γουίμπλεντον, US Open και χρυσό ολυμπιακό την ίδια χρονιά) το έχει πετύχει μόνο η θρυλική Γερμανίδα Στέφι Γκραφ.

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός – Καύσωνας: Εως 45 βαθμούς η θερμοκρασία, ακολουθούν βίαια καιρικά φαινόμενα – Τι λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Εμβόλιο: Οι εμβολιασμένοι ενδεχομένως μεταδίδουν τη μετάλλαξη Δέλτα – Η έρευνα που ανάγκασε το CDC να επαναφέρει τις μάσκες

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Φανταστικός Ντούσκος - Έφερε το πρώτο χρυσό στην Ελλάδα

Κορονοϊός – Εμβολιασμός: Στο τραπέζι και 3η δόση από Σεπτέμβριο – Τα δεδομένα

Ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Λέσβου: Τρεις αγνοούμενοι

Τόκιο 2020Ολυμπιακοί Αγώνες ΤόκιοΟλυμπιακοί Αγώνες 2021Ολυμπιακοί ΑγώνεςΤένιςΑλεξάντερ Σάσα ΖβέρεφΝόβακ Τζόκοβιτς