Αθλητισμός|31.07.2021 22:39

Θοδωρής Ιακωβίδης στο OPEN: «Δεν είμαι επαίτης, θέλω απλά να κάνω αυτό που αγαπώ»

Newsroom

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης, ο έλληνας αρσιβαρίστας που συγκλόνισε με το ξέσπασμά του μετά τον αγώνα του στο Τόκιο, μίλησε από το Ολυμπιακό χωριό για την απόφασή του να εγκαταλείψει την ενεργό δράση αλλά και για τις οικονομικές δυσκολίες που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει στην αθλητική του καριέρα.

Μιλώντας στην Έλβη Μιχαηλίδου ο Θοδωρής Ιακωβίδης αποκάλυψε ότι την απόφαση να αποσυρθεί την έχει πάρει από τα 27 του και ότι έκανε μια μεγάλη προσπάθεια για το Τόκιο. 

Μάλιστα επισήμανε, «η περηφάνεια μου δεν το αντέχει, να μη παίρνει χρήματα ο φυσικοθεραπευτής που με κάνει καλά, επειδή ξέρει ότι είμαι δύσκολα». 

«Δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω με τις υπάρχουσες συνθήκες. Το κράτος είναι απών και πόσο να κρατάει ο Έλληνας αθλητής ο δόλιος; Πόσο να παλεύει μόνος του με τα κύματα; Την έχω πάρει την απόφασή μου από τα 27 να σταματήσω. Απλά έκανα μια τελευταία προσπάθεια για το Τόκιο, ούτε και αυτή ξέρω γιατί την έκανα», είπε αρχικά ο Ιακωβίδης

«Είναι πολύ λυπηρό, η περηφάνια μου δεν το σηκώνει αυτό, να ξέρω ότι ο φυσιοθεραπευτής που εργάζεται πάνω μου και με κάνει καλά, και προσφέρει έργο, να μην μου παίρνει λεφτά επειδή ξέρει ότι είμαι δύσκολα. Οι γονείς μου βοηθούσαν ως ένα σημείο. Πλέον δεν βοηθάνε. Έχω φτάσει 30 χρονών και έχω και αυτήν την περηφάνια που και να ήθελαν να βοηθήσουν δεν θα τους επέτρεπα. Τώρα πρέπει να βοηθάω εγώ», προσέθεσε. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ,ε δάκρυα στα μάτια και με μία κατάθεση ψυχής ο Θεόδωρος Ιακωβίδης, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την εθνική ομάδα άρσης βαρών, λίγο μετά την προσπάθειά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Ιακωβίδης περιέγραψε τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποίησε την προετοιμασία του και τόνισε ότι δεν αντέχει άλλο αυτή την κατάσταση. 

«Συγγνώμη αν κάποιοι νομίζουν ότι το βάζω στα πόδια αλλά έχω κουραστεί πολύ και δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση. Είναι πολύ λυπητερό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή γιατί δεν σου παίρνει λεφτά, επειδή ξέρει την κατάσταση σου», ανέφερε ο Ιακωβίδης συγκλονίζοντας τους πάντες.

Όλες οι ειδήσεις

Γυναικοκτονία στη Δάφνη - Ιατροδικαστική εξέταση: Μαρτυρικός ο θάνατος της 31χρονης

Καιρός - Καύσωνας: Γεμίζουν οι παραλίες της Αττικής – Σε ποιες είναι δωρεάν η είσοδος

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021- Κατάθεση ψυχής από Ιακωβίδη: «Δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση»

Φωτιά στην Αχαΐα: Καίγεται ξανά η περιοχή Ζήρια - Εκκενώνεται οικισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021Θοδωρής Ιακωβίδης