Αθλητισμός|20.01.2019 16:38

Η Ελλάδα έχει πλέον νέο ημίθεο! Τι μάθαμε σήμερα για τον Τσιτσιπά

Newsroom

Εκτενείς είναι οι αναφορές των διοργανωτών του Αυστραλιανού Όπεν στον Στέφανο Τσιτσιπά, που κατάφερε να αποκαθηλώσει τον «βασιλιά» του αθλήματος και πολυνίκη του Grand Slam της Ωκεανίας, τον Ρότζερ Φέντερερ.

Σήμερα (20/1) γίναμε σοφότεροι όσον αφορά στο ποιος είναι αυτός ο ταλαντούχος πιτσιρικάς και ποια είναι η προδιαγεγραμμένη πορεία του.

  • Ο Στέφανος, έγινε ο νεαρότερος παίκτης που είχε μείνει στο ταμπλό κι ο οποίος πέταξε έξω τον γηραιότερο. Ο επόμενος βασιλιάς του αθλήματος, ο κορυφαίος της νέας γενιάς, όπως τον χαρακτηρίζει η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, εκθρόνισε τον καλύτερο όλων των εποχών.
  • Ο 37άρης Φέντερερ έχασε από έναν γεμάτο ενέργεια, με μεγάλο πλουραλισμό στο παιχνίδι του παίκτη, μια νεότερη βερσιόν του ιδίου. Ο 100ός τίτλος του μεγάλου Ελβετού τενίστα, δεν θα έρθει εν μέσω μιας επίδοσης-ρεκόρ, που θα ερχόταν αν κατακτούσε το Αυστραλιανό Όπεν για 7η φορά στην καριέρα του.
  • Ο 20χρονος Τσιτσιπάς, στην δεύτερη μόλις παρουσία του στο Μέλμπουρν Παρκ, έγινε αποδεκτός σαν ροκ σταρ από το ενθουσιώδες κοινό της ομογένειας, που τον στήριξε και θα συνεχίσει να τον στηρίζει σ’ όλη του τη διαδρομή στο τουρνουά. Έχει ήδη γράψει ιστορία, καθώς είναι ο πρώτος Έλληνας που έχει κατακτήσει επαγγελματικό τίτλο σε τουρνουά, έχει φτάσει ψηλότερα από οποιονδήποτε άλλο στο ταμπλό (Νο.15) και δεδομένα μετά την παρουσία του στο Αυστραλιανό Όπεν θα πάει ακόμα ψηλότερα, ενώ έγινε κι ο πρώτος που φτάνει στα προημιτελικά ενός Grand Slam. Η Ελλάδα έχει πλέον νέο ημίθεο.
Grand SlamΑυστραλιανό ΌπενΡότζερ ΦέντερερΣτέφανος Τσιτσιπάς