Αθλητισμός|02.08.2021 18:55

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Όλη η αξία του Ολυμπισμού σε μια υπέροχη στιγμή στο Τόκιο!

Newsroom

Ο τελικός του ύψους ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ήταν συναρπαστικός. Ένας απ' τους καλύτερους που έχουν γίνει ποτέ στην ιστορία των αγώνων. Η εξέλιξη ήταν συγκλονιστική, η μάχη μεγάλη και το φινάλε ανέλπιστα καλό για τους δυο βασικούς διεκδικητές του χρυσού μεταλλίου, οι οποίοι σε μια μοναδική επίδειξη των αξιών του Ολυμπισμού, αντί να μονομαχήσουν σε μπαράζ, συμφώνησαν να κατακτήσουν και οι δύο το χρυσό μετάλλιο και να μοιραστούν το ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο Καταριανός, Εσα Μουτάζ Μπαρσίμ και ο Ιταλός, Τζιανμάρκο Ταμπέρι, πέρασαν τα 2,37μ. (και όλα τα προηγούμενα ύψη με την πρώτη προσπάθεια), απέτυχαν και στις τρεις προσπάθειες στα 2,39μ. και έχοντας απόλυτη ισοπαλία, θα έπρεπε να δώσουν αγώνα μπαράζ προκειμένου να υπάρξει ένας νικητής. Ο επικεφαλής του αγωνίσματος τους κάλεσε κοντά του για να τους εξηγήσει τη διαδικασία.

«Μπορούμε δύο μετάλλια;»

Ο Μπαρσίμ και ο Ταμπέρι αγκαλιάστηκαν κι αφού άκουσαν τα λόγια του αλυτάρχη, ο Καταριανός άλτης ρώτησε: «Μπορούμε να πάρουμε δύο χρυσά;». Κι αφού άκουσε την καταφατική απάντηση, κοίταξε τον Ιταλό αντίπαλό του και του έδωσε το χέρι. Ο Ταμπέρι, ο οποίος, ούτως ή άλλως είναι ιδιαίτερα ενθουσιώδης ακόμη κι όταν ο αγώνας δεν του πάει καλά, όχι απλά ξετρελάθηκε απ' τη χαρά του αλλά πήδηξε στην αγκαλιά του Μπαρσίμ πανηγυρίζοντας έξαλλα. Το πάρτι μόλις είχε αρχίσει και για τους δύο...

Αλλωστε ο δρόμος προς το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο ήταν ανηφορικός και δύσκολος. Ο Μπαρσίμ πάντοτε έφτανε στην πηγή αλλά ποτέ δεν έπινε νερό καθώς ήταν στα μετάλλια το 2012 (χάλκινο) και το 2016 (αργυρό) αλλά δεν άγγιζε το χρυσό, ενώ και ο Ταμπέρι είχε σταθεί ιδιαίτερα άτυχος καθώς είχε τραυματιστεί σοβαρά πριν από τους Ολυμπιακούς του 2016 με αποτέλεσμα να χάσει το Ρίο. Μάλιστα, όχι μόνο κουβάλησε στο Τόκιο τον γύψο που φορούσε στο πόδι εκείνη την περίοδο, αλλά τον είχε δίπλα του σε όλες τις προσπάθειες που έκανε κατά τη διάρκεια του αγώνα!

Εδώ η φωτογραφία που είχε βγάλει ο Ταμπέρι με τον γύψο στο πόδι και αγκαλιά με τη βαλίτσα όταν είχε χάσει τους αγώνες του 2016. Στο γύψο έγραψε Τόκιο 2020, το οποίο αργότερα έγινε Τόκιο 2021...

T

Κι εδώ η φωτογραφία με τον γύψο δίπλα σε κάθε άλμα του!

T

Μετά τον αγώνα ο... τρελο-Ιταλός παρενέβη στις δηλώσεις του Μπαρσίμ, κι αφού τόνισαν ότι είναι καλοί φίλοι κι ότι έχουν περάσει τις ίδιες δυσκολίες και τους ίδιους τραυματισμούς, είπαν ότι απλώς κοιτάχτηκαν και συμφώνησαν για το χρυσό.

T

Το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε Λευκορώσος, Μαξίμ Νεντασεκάου, ο οποίος ξεπέρασε τα 2,37μ. με την πρώτη προσπάθεια, αλλά είχε μία αποτυχημένη προσπάθεια στα 2,35μ. μέτρα. Χαρακτηριστικό της αγωνίας που προσέφερε ο τελικός, μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα μετάλλια, είναι το γεγονός ότι επτά αθλητές υπερέβησαν τα 2,33μ. και πέντε εξ' αυτών ξεπέρασαν τα 2,35 μ..

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιές σε Ρόδο, Αγρίνιο και Σουφλί: Χωρίς ρεύμα μεγάλο μέρος του νησιού - Εκκένωση οικισμών

Συγκινούν οι Αντετοκούνμπο για Ιακωβίδη: «Να ζητήσουμε συγγνώμη στον Θοδωρή και στον επόμενο Θοδωρή»

ΥΠΕΞ σε Άγκυρα για Έβρο: «Φερόμενο περιστατικό - Υποχρέωση της Τουρκίας να μην επιτρέπει τη δράση διακινητών»

Φωτιά στην Αχαΐα: Συγκλονιστικές εικόνες από δορυφόρο της NASA

Θοδωρής Ιακωβίδης: Αν αλλάξουν οι συνθήκες θα συνεχίσω αλλά υπάρχουν άλλοι τόσοι Θοδωρήδες

Ολυμπιακοί Αγώνες ΤόκιοΟλυμπιακοί ΑγώνεςΟλυμπιακοί Αγώνες 2021στίβοςΤόκιο 2020