Αθλητισμός|03.08.2021 17:58

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Με φοβερό Ντουράντ οι ΗΠΑ απέκλεισαν την Ισπανία

Newsroom

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον καταπληκτικό Κέβιν Ντουράντ, οι ΗΠΑ κέρδισαν την Ισπανία (95-81) και προκρίθηκαν στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο πρόωρος τελικός κατέληξε στα χέρια των Αμερικανών. Μετά από ένα μεγάλο ματς, η Team USA επικράτησε των Ισπανών και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά, όπου θα αναμετρηθεί με την Αυστραλία.

Η ποιότητα του Κέβιν Ντουράντ (29 πόντοι, 10/17 σουτ) έκανε την διαφορά στο παρκέ, όπως φυσικά και η πληθώρα λύσεων στον πάγκο (διψήφιοι οι Χόλιντει, Τέιτουμ, Λίλαρντ, ΛαΒίν). Αντίθετα, οι Ισπανοί τα περίμεναν όλα από τον φανταστικό Ρίκι Ρούμπιο (38 πόντοι, 13/20 σουτ) και δεν είχαν διάρκεια. Το πάλεψαν μέχρι το ημίχρονο αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό των Αμερικανών.

Με περίπατο η Σλοβενία

Προηγουμένως, με έναν Ντόντσιτς που άγγιξε το «triple double» και έναν Ντράγκιτς να πετάει... φωτιές με 27 πόντους, η Σλοβενία δεν είχε πρόβλημα απέναντι στην Γερμανία, την οποία κέρδισε με 94-70 και προκρίθηκε στα ημιτελικά όπου θα παίξει με τη Γαλλία.

Οι Σλοβένοι από την αρχή είχαν τον έλεγχο του αγώνα, προηγούμενοι με 25-14 στην πρώτη περίοδο. Οι Γερμανοί αντέδρασαν στην δεύτερη περίοδο όταν και μπόρεσαν να κάνουν την αντεπίθεση τους και να προηγηθούν με 31-32 αλλά δεν κράτησαν για πολύ το προβάδισμα. Ο Ντόντσιτς ανέλαβε δράση, ο Τόμπι κυριάρχησε στην ρακέτα ενώ ο Ντράγκιτς πετούσε... φωτιές από το τρίποντο. Οι Σλοβένοι έκλεισαν την τρίτη περίοδο στο +12 και κατάφεραν με μία εξαιρετική τέταρτη περίοδο, να προηγηθούν με 91-65 στο 38ο λεπτό κάνοντας ένα επιμέρους σκορ 25-11, «τελειώνοντας» την υπόθεση πρόκριση. Το τελικό 94-70 έστειλε τους Σλοβένους στα ημιτελικά όπου περιμένουν τον νικητή του αγώνα Ιταλίας-Γαλλίας. 

Όλες οι ειδήσεις

Καύσωνας: Συνεχίζει να «πολιορκεί» τη χώρα - Θερμοκρασίες έως 46 βαθμούς

Πατήσια: Βίντεο από την έκρηξη σε πολυκατοικία που σκοτώθηκαν γιαγιά και εγγονός

Λινού: Εύκολη η μετάδοση κορονοϊού με τα κλιματιστικά που έχουμε στην Ελλάδα

Προειδοποίηση από Καπραβέλο: Το τείχος ανοσίας αρχίζει να εξασθενεί

ΗΠΑ: Μυστήριο με δύο νέες αυτοκτονίες αστυνομικών που υπερασπίστηκαν το Καπιτώλιο

team USAΕθνική ομάδα ΗΠΑΚέβιν ΝτουράντΤόκιο 2020Ολυμπιακοί ΑγώνεςΟλυμπιακοί Αγώνες ΤόκιοΟλυμπιακοί Αγώνες 2021Εθνική Ισπανίας