Αθλητισμός|03.08.2021 15:13

Αντετοκούνμπο: Επιστροφή στα Σεπόλια με την κούπα του NBA

Newsroom

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν ήθελε να γίνει μπασκετομπολίστας. Το ποδόσφαιρο ήταν το αγαπημένο του άθλημα. Γι' αυτό κι ήταν αρνητικός στις πρώτες προσεγγίσεις που του έγιναν για να να ενταχθεί σε ομάδες μπάσκετ. Περισσότερο η ανάγκη για να βοηθήσει την οικογένειά του τον ώθησε στο μπάσκετ. Και σιγά-σιγά άρχισε να ερωτεύεται την πορτοκαλί μπάλα και να ξημεροβραδιάζεται σε ένα γηπεδάκι στα Σεπόλια. Εκεί, στα... τσιμέντα του Τρίτωνα άρχισε να χτίζεται ο μύθος ενός σούπερ σταρ, ενός MVP, ενός πρωταθλητή στο NBA.

Ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο όσο ψηλά κι αν έχουν φτάσει, όσα χρήματα κι αν έχουν αποκομίσει, όσο μακριά κι αν ζουν καθώς πλέον μένουν μόνιμα στο Μιλγουόκι, δεν ξεχνούν τις ρίζες τους, δεν λησμονούν τον τόπο που μεγάλωσαν, δεν εγκαταλείπουν τα Σεπόλια. Επιστρέφουν ξανά και ξανά εκεί απ' όπου άρχισαν όλα, για να θυμηθούν τα φτωχικά αλλά υπερήφανα παιδικά τους χρόνια αλλά και για να εμπνεύσουν, τους επόμενους... Αντετοκούνμπο για να κυνηγήσουν το όνειρό τους. Να πιστέψουν ότι το αδύνατο είναι δυνατό, όσο δύσκολο και μακρινό κι αν φαίνεται...

Οι αδερφοί Αντετοκούνμπο λίγο μετά τον θρίαμβο στο ΝΒΑ με την κατάκτηση του τίτλου με τους Μιλγουόκι Μπακς είχαν δεσμευτεί ότι θα φέρουν το τρόπαιο στην Ελλάδα και στην παλιά του γειτονιά στα Σεπόλια. Ποιος θα το φανταζόταν ότι εκείνο το ψιλόλιγνο, ευγενικό παιδί, με το ταλέντο στο μπάσκετ, ο γιος του Τσαρλς και της Βερόνικα, κάποια μέρα θα επέστρεφε στα παλιά του λημέρια στα Σεπόλια κουβαλώντας μαζί την κούπα του NBA. Ιστορία βγαλμένη από παραμύθι.

Οι αδερφοί Αντετοκούνμπο επιστρέφουν το απόγευμα της Τρίτης (3/8) στις 20.00 στα Σεπόλια για να παίξουν... μπασκετάκι με τους μικρούς φίλους και τους θαυμαστές του, για να φωτογραφηθούν και να μιλήσουν μαζί τους. Κυρίως για να τους εμπνεύσουν ότι όλα είναι δυνατά στη ζωή και για να τους ωθήσουν να πιστέψουν στα όνειρά τους, όπως έκαναν κι εκείνοι όταν έβλεπαν βίντεο απ' το NBA, και το βράδυ, προτού κοιμηθούν,  έκαναν όνειρα πως μια ημέρα θα βρίσκονταν στον μαγικό κόσμο του αμερικανικού πρωταθλήματος μεταξύ των κορυφαίων.

Ο Γιάννης έστειλε μήνυμα μέσω των social media δίνοντας ραντεβού για τις 8 το απόγευμα, ενώ με ένα δεύτερο μήνυμα ζήτησε απ' όλους να φορούν μάσκες προκειμένου άπαντες να προφυλαχτούν από τον κορονοϊό.

T

Οι Αντετοκούνμπο είχαν κάνει και πάλι ένα μεγάλο event στα Σεπόλια το καλοκαίρι του 2019, οπότε είχαν διοργανώσει μια ωραία εκδήλωση, όπου έδωσαν το παρών εκατοντάδες θαυμαστές.

Σημειωτέον ότι ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν κατά την άφιξή τους στην Αθήνα φέρνοντας μαζί και το τρόπαιο του ΝΒΑ, έσπευσαν να ζητήσουν συγγνώμη από τον Ελληνα αρσιβαρίστα Θοδωρή Ιακωβίδη, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Θοδωρή και τον επόμενο Θοδωρή να τα σηκώσει μόνος του». Μάλιστα ο Γιάννης είπε: «Χάρηκα που βγήκε κι έκλαψε κι είπε πως ένιωθε και δεν το κράτησε μέσα του». Μάλιστα, ο Θανάσης άφησε να εννοηθεί ότι θα βοηθήσουν κι οι ίδιοι τον Ιακωβίδη.

Όλες οι ειδήσεις

Γυναικοκτονία στη Λάρισα: Μητέρα τριών παιδιών το θύμα - Πρώτες εικόνες από το σημείο

Σ. Ντάφης (διδάκτορας Μετεωρολογίας) στο ethnos.gr: Κάθε καλοκαίρι επεισόδια καύσωνα στην Ελλάδα μέχρι το 2030

Κορονοϊός - Έρευνα: Πόσο πιθανή είναι η μόλυνση μέσω χαρτονομισμάτων και κερμάτων

Αττική: «Αυτόματα» η κλήση για κόκκινο σε οδηγούς - Σε ποια φανάρια οι νέες κάμερες

Η Τζιά φέτος παίρνει την εκδίκησή της – Το πανέμορφο κυκλαδονήσι που επιτέλους δικαιώθηκε

Γιάννης ΑντετοκούνμποΣεπόλιαΘανάσης Αντετοκούνμπο