Αθλητισμός|22.11.2020 22:22

Παναθηναϊκός: Με 20άδα στη Λαμία και ένα «δίλημμα»

Κώστας Γουλής

Χωρίς περαιτέρω προβλήματα ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (20 Ιανουαρίου) η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για το αυριανό (Δευτέρα 21 Ιανουαρίου) εκτός έδρας παιχνίδι στη Λαμία (7 μ.μ., ΕΡΤ1), με τον Γιώργο Δώνη να αφήνει εκτός τον ανέτοιμο (κι εξαντλημένο απ’ την ίωση) Κουλιμπαλί, τον τιμωρημένο Ινσούα και τον «κάπτεν» του «τριφυλλιού» Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος εξακολουθεί να νιώθει ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού συμπεριέλαβε στην αποστολή για το παιχνίδι με τους Φθιωτούς συνολικά 20 παίκτες, επαναφέροντας (και) τον Αργύρη Καμπετσή που ανάρρωσε πλήρως απ’ τη γρίπη που τον ταλαιπώρησε το τελευταίο δεκαήμερο. Στο «πράσινο» πούλμαν που αναχώρησε το απόγευμα της Κυριακής για τη Λαμία… ανέβηκαν οι Διούδης, Ξενόπουλος, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Γιόχανσον, Παντελάκης, Χατζηθεοδωρίδης, Τζανδάρης, Στάικος, Χρ. Δώνης, Κάτσε, Μουνιέ, Μπουζούκης, Άλτμαν, Χατζηγιοβάνης, Εμμανουηλίδης, Βέργος, Καμπετσής, Μακέντα.

Σε ό,τι αφορά το βασικό σχήμα, ο Δώνης δείχνει να έχει καταλήξει στους 10 απ’ τους 11 και ουσιαστικά μία θέση «παίζεται» ανάμεσα στους Μουνιέ και Βέργο. Εάν ο 49χρονος τεχνικός επιλέξει τον Γάλλο ακραίο, το σύστημα του Παναθηναϊκού θα είναι 4-2-3-1, με τους Γιόχανσον, Κολοβέτσιο, Μαυρομμάτη και Χατζηθεοδωρίδη να συνθέτουν την αμυντική τετράδα μπροστά απ’ τον Διούδη. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα πάρουν θέσεις οι Κάτσε και Χρήστος Δώνης, ενώ οι Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Μουνιέ θα έχουν υποστηρικτικό ρόλο πίσω απ’ τον Μακέντα. Εάν επιλεγεί εντέλει ο Βέργος, η διάταξη του Παναθηναϊκού θα είναι 4-4-2, με τον Βέργο δίπλα στον Μακέντα και τους Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη στις πτέρυγες. Σύστημα που λειτούργησε εξαιρετικά, στο β’ ημίχρονο του προ ημερών αγώνα του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ.

Γιώργος ΔώνηςΠαναθηναϊκός