Αθλητισμός|20.01.2019 18:51

Τσιτσιπάς: «Αφιερωμένο στην Ελλάδα που αγαπάω πολύ»

Newsroom

Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας μίλησε αρχικά για την εμφάνισή του στον αγώνα με τον Ρότζερ Φέντερερ κι αποκάλυψε ποιος ήταν αυτός που τον ενέπνευσε για να φτάσει στην τεράστια πρόκριση.

Αφιέρωσε τη νίκη στην πατρίδα του «που την αγαπώ πολύ», ενώ μιλώντας στο sdna δήλωσε έτοιμος να λυγίσει και Ναδάλ-Τζόκοβιτς για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου!

- Πες μου πώς ένα παιδί 20 ετών δεν θαμπώθηκε από 20 Grand Slam τίτλους και μπήκε με αυτή την ψυχολογία στον αγώνα; 

«Ισχύει αυτό. Είκοσι και 20...Θέλω να πω ότι αυτό που είδα από τον Τιάφοου το πρωί με ενέπνευσε. Κατάφερε και έμεινε ψύχραιμος μετά από ένα μικρό comeback του Ντιμιτρόφ. Μου έδωσε κουράγιο. Μου έδειξε ότι μπορώ να το κάνω κι εγώ. Και θέλω να τονίσω ότι έμεινα ψύχραιμος, δεν ένιωσα ούτε μια φορά στον αγώνα στρες. Πολλές φορές νιώθω στρες, ότι νοιάζομαι πιο πολύ. Σήμερα έπαιζα πιο ελεύθερα, έπαιζα εκτός ορίων, έκανα πράγματα απρόβλεπτα, τα οποία ούτε εγώ περίμενα, ούτε αυτός! Υπήρχε μια ηρεμία στο παιχνίδι μου, παρότι προσπαθούσα συνέχεια να πωρώνω τον εαυτό μου. Να το θέλω σε κάθε πόντο. Προσπαθούσα να παίζω το κάθε μπαλάκι σαν να είναι το τελευταίο και αυτό σίγουρα βοήθησε πολύ».

Διαβάστε όλες τις δηλώσεις του Τσιτσιπά στο sdna

Αυστραλιανό ΌπενΣτέφανος ΤσιτσιπάςGrand SlamΡότζερ Φέντερερ