Αθλητισμός|07.08.2021 21:47

FA Community Shield: Η Λέστερ τον πρώτο τίτλο της σεζόν, νίκησε 1-0 τη Σίτι

Newsroom

Το όνειρο συνεχίζεται για τη Λέστερ και στο ξεκίνημα της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν. Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας, οι Αλεπούδες κέρδισαν και το Community Shield. Και μάλιστα τα κατάφεραν απέναντι στην πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι. Η Λέστερ επικράτησε 1-0 των Πολιτών στο Γουέμπλεϊ στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν στην Αγγλία κι έδειξε ότι και εφέτος θα είναι μεταξύ των ομάδων που θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο Νησί.

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιχεανάτσο στο 90' πήρε την... ασπίδα για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια, καθώς είχε ξανακερδίσει τον τίτλο το μακρινό 1971! Η Λέστερ κατακτά το τρίτο σημαντικό τρόπαιο την τελευταία πενταετία, μετά το πρωτάθλημα του 2016 και το Κύπελλο του 2021. Αντιθέτως, το ντεμπούτο του Τζακ Γκρίλις με τη Σίτι, η οποία πλήρωσε 100 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την Άστον Βίλα, δεν συνδυάστηκε με χαμόγελα για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Περέιρα, Σεγιουντζιού, Μπέρτραντ (78' Τόμας), Αμαρτεϊ, Εντιντί, Τίλεμανς (72' Σουμαρέ), Μάντισον (71' Χαλ), Μπαρνς (78' Ιχεανάτσο), Πέρεθ (71' Άλμπριντον), Βάρντι (71' Ντάκα)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Στέφεν, Κανσέλο, Ντίας, Ακέ, Μεντί, Πάλμερ (74' Μπερνάρντο Σίλβα), Φερναντίνιο, Γκιντογάν (65' Ρόντρι), Μαχρέζ, Τόρες (74' Νάιτ), Εντοζί (65' Γκρίλις)

ΛέστερFA Community ShieldΜάντσεστερ Σίτι