Αθλητισμός|30.10.2018 12:33

ΑΕΚ: «Χρυσάφι» οι Λούκας Μπογέ κι Εζεκίελ Πόνσε

Σταύρος Καζαντζόγλου

Πέρασε καιρός, αλλά στην ΑΕΚ βλέπουν πλέον µε ενθουσιασµό τον κοµβικό ρόλο των Λούκας Μπογέ και Εζεκιέλ Πόνσε στο παιχνίδι της οµάδας του Ουζουνίδη. Αναµφίβολα, εκείνος που κέρδισε τη µερίδα του λέοντος από τα επαινετικά σχόλια, µε την εµφάνιση κόντρα στον Αρη, ήταν ο Μπογέ.

Ο 22χρονος Αργεντινός ξεχωρίζει µε την εξαιρετική τεχνική, τα σωµατικά προσόντα και την ταχύτητά του. Μπορεί να δηµιουργεί και να σκοράρει, δίνει ξεχωριστή ποιότητα στα άκρα της ΑΕΚ. Εκεί όπου οι «κιτρινόµαυροι» είχαν πολλά ερωτήµατα, δεδοµένου πως ουσιαστικά δεν έχουν παίξει ακόµα οι Γιαννιώτας και Αλµπάνης.

Ο Πόνσε είναι πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στο πρωτάθληµα µε πέντε τέρµατα. Εξαιρετικό είναι και το ποσοστό ευστοχίας του, καθώς συγκριτικά µε τους υπόλοιπους σέντερ φορ των βασικών ανταγωνιστών, υπολείπεται µόνο του Πρίγιοβιτς, που βρίσκει δίχτυα ανά δύο προσπάθειες. Ο Αργεντινός φορ της ΑΕΚ έχει ένα γκολ ανά τρεις προσπάθειες και δείχνει πολύ πιο αξιόπιστος µέσα από την περιοχή σε σχέση µε τον Αραούχο, που είχε ένα γκολ ανά πέντε προσπάθειες.

Υψηλός δείκτης δυσκολίας Οι εµφανίσεις των Αργεντινών ανεβάζουν επίπεδο την ΑΕΚ, αλλά αυξάνουν και τον δείκτη δυσκολίας για την παραµονή τους και πέραν του καλοκαιριού. «Θα τα ζυγίσουµε όλα και θα τα δούµε όταν έρθει η ώρα. Aν θέλουµε, θα τους κρατήσουµε. Τα χρήµατα που θα πρέπει να δώσουµε είναι σε βάθος χρόνου» σχολίασε πρόσφατα ο Μελισσανίδης.

Οι ρήτρες αγοράς που έχουν τεθεί µε Ρόµα (για Πόνσε) και Τορίνο (για Μπογέ) ανέρχονται σε 6 εκατ. ευρώ για καθένα εκ των δύο. Η ΑΕΚ έχει συµφωνήσει µε τους Ρωµαίους στην καταβολή του ποσού σε τέσσερις δόσεις, ενώ µε την «γκρανάτα» υπάρχει συµφωνία για έξι ισόποσες δόσεις. Κάτι που σηµαίνει ότι, εάν η ΑΕΚ επιθυµεί να ενεργοποιήσει τις ρήτρες, θα πρέπει να δώσει το προσεχές καλοκαίρι 2 εκατ. ευρώ στη Ρόµα και 1 εκατ. ευρώ στην Τορίνο. Αρκεί βέβαια να επιθυµούν και οι παίκτες, µε τον Πόνσε να έχει συµβόλαιο για 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως και τον Μπογέ περίπου στα µισά 

ΑΕΚΛούκας ΜπογέΕζεκιέλ Πόνσε