Αθλητισμός|21.01.2019 15:53

O Ήφαιστος τίμησε τον Νίκο Σαμαρά

Κώστας Ασημακόπουλος

Στις 4 Ιανουαρίου συμπληρώθηκαν έξι χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Σαμαρά που σόκαρε το πανελλήνιο και βύθισε στο πένθος το ελληνικό βόλεϊ. Ο «αετός» που μεγαλούργησε στην Εθνική ανδρών, στην Ορεστιάδα, στον Ηρακλή, στον Παναθηναϊκό, στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, στα πρωταθλήματα της Ιταλίας και της Τουρκίας βρήκε καταφύγιο στη Λήμνο όπου παντρεύτηκε την Ελενα Δούκα απέκτησαν ένα υιό, τον Στράτο.

Το ακριτικό νησί έγινε η τελευταία του κατοικία και μετά το θάνατο του το μοναδικό κλειστό γυμναστήριο του νησιού πήρε το όνομα του. Αλλωστε ο Σαμαράς τους τελευταίους μήνες πριν τον θάνατο του είχε αποσυρθεί στη Λήμνο και πρωτοστάτησε στην ανακατασκευή του γυμναστηρίου που μέχρι τότε είχε γίνει αποθήκη του Δήμου. Ιδρυσε και την ομάδα Λήμνος Sports Club με τμήματα βόλεϊ και μπάσκετ. Ετσι, η διοίκηση της ΚΑΕ Ηφαιστος Λήμνου δεν ξέχασε την προσφορά του στο βόλεϊ και στον αθλητισμό της Λήμνου και τίμησε τη μνήμη του πριν από τον σημερινό αγώνα με τον Παναθηναϊκό για την Basket League.

Mε πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΑΕ Σπύρου Μπούμπουρα παραδόθηκε στον πεθερό του αείμνηστου Σαμαρά Στράτο Δούκα μία φανέλα με το Νο9 του συλλόγου και μία αναμνηστική πλακέτα. Οπως είπε ο Σπύρος Μπούμπουρας «η ΚΑΕ Ηφαιστος Λήμνου θα τιμά πάντα τη μνήμη του μεγάλου αθλητή που φώτισε τον ελληνικό αθλητισμό και ως γνήσιος "αετός" θα πετάει πάντα ψηλά». 

Το παράπονο των ανθρώπων του βόλεϊ

Πάντως η κοινότητα του βόλεϊ στη Λήμνο έχει μείνει με το παράπονο ότι αποκλείστηκε από το μοναδικό γυμναστήριο του νησιού. Μετά την ανακαίνιση που έγινε το περασμένο καλοκαίρι στο κλειστό γυμναστήριο ώστε να αγωνιστεί ο Ηφαιστος, καταργήθηκαν οι τρύπες για τους στηλοβάτες του φιλέ και το γυμναστήριο χρησιμοποιείται αποκλειστικά μόνο για μπάσκετ.  Παρά τις διαβεβαιώσεις του Δήμου αλλά και της διοίκησης της ΚΑΕ το αίτημα τους δεν έχει ακόμα ικανοποιηθεί.

ΉφαιστοςβόλεϊΝίκος Σαμαράς