Αθλητισμός|22.08.2021 16:06

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αποκλεισμός από τον Σβέρεφ και αποδοκιμασίες από τον κόσμο

Newsroom

Μετά από ένα συναρπαστικό ματς που κράτησε 2ώρες και 41 λεπτά, ο Σάσα Ζβέρεφ νίκησε τον Στέφανο Τσιτσιπά με 6-4, 3-6, 7-6(4) και τη Δευτέρα αγωνίζεται με τον Αντρέι Ρούμπλεφ στον τελικό της διοργάνωσης Σινσινάτι Open. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε την πρόκριση κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια του καθώς ήταν μποροστά στο τρίτο σετ με 1 - 4. Ο αγώνας σημαδεύτηκε από τις έντονες αποδοκιμασίες του κοινού στον κορυφαίο Έλληνα τενίστα ο οποίος εκνεύρισε και τον Γερμανό αντίπαλό του.

Ο αγώνας

Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες και είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο παίκτες κέρδισαν από 105 πόντους, όμως η αλήθεια είναι ότι «αυτοκτόνησε» ο Στέφανος. Ήταν μπροστά με δύο μπρέικ στο καθοριστικό σετ, αλλά στη συνέχεια έδωσε πολλά δικαιώματα στον αντίπαλό του, που τελικά... έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο τάι μπρέικ.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν ξεκίνησε και πολύ καλά τον αγώνα, με αποτέλεσμα να δεχτεί το μπρέικ από τον εξαιρετικό Ζβέρεφ στο πέμπτο γκέιμ και να χάσει στη συνέχεια το πρώτο σετ.

Τα πράγματα στράβωσαν πολύ νωρίς και στο δεύτερο σετ, με τον Σάσα να παίρνει προβάδισμα με 2-0, όμως ο Στεφ έκανε τη μεγάλη ανατροπή και με δύο μπρέικ στη σειρά πέρασε μπροστά με 2-4. Κατέκτησε με άνεση στη συνέχεια το σετ και πατώντας στο μομέντουμ του έφτασε πολύ κοντά στη νίκη.

Για την ακρίβεια, προηγήθηκε με 1-4 έχοντας πετύχει δύο μπρέικ, όμως ο Ζβέρεφ, αν και ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ λόγω αδιαθεσίας, πήρε άμεσα πίσω το ένα και έμεινε ζωντανός στο σετ. Ο Στέφανος είχε τις μπάλες στα χέρια στο 4-5, αλλά ήταν πολύ διστακτικός και έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλό του να σημειώσει άλλο ένα μπρέικ και να στείλει τελικά το σετ στο τάι μπρέικ.

Εκεί ο Ζβέρεφ ήταν και πάλι πιο αποφασιστικός και εκμεταλλευόμενος το δεύτερο ματς πόιντ του έφτασε στην τεράστια πρόκριση. Έχει πλέον τρεις νίκες σε εννέα αναμετρήσεις με τον Στέφανο.

Ο εκνευρισμός του Σβέρεφ για το toliet break και οι αποδοκιμασίες στον Τσιτσιπά

Πάντως, ο σπουδαίος αγώνας σημαδεύτηκε από τον εκνευρισμό του Σάσα Σβέρεφ από την κίνηση του Τσιτσιπά να πάει στα αποδυτήρια για.. toilet break και να καυθυστερήσει αρκετά μέσα στα αποδυτήρια. Ο Σβέρεφ υποστήριξε στον διαιτητή ότι ο Τσιτσιπάς έχει πάρει μαζί του τηλέφωνο και επικοινωνεί με τον πατέρα του (ο οποίος είναι και προπονητής του), γεγονός που απαγορεύεται από τους κανονισμούς.

Η κάμερα αμέσως έδειξε τον πατέρα του Τσιτσιπά, ο οποίος όντως κοιτούσε το τηλέφωνό του. Όταν ο Τσιτσιπάς επέστρεψε στο κορτ, έπειτα από σχεδόν 10 λεπτά, δέχτηκε έντονες αποδοκιμασίες από το κοινό. Στο τέλος του δεύτερου σετ, ο Τσιτσιπάς ζήτησε και δεύτερο τάιμ άουτ για τον ίδιο λόγο, αλλά ο διαιτητής του ξεκαθάρισε πως δεν έχει τέτοιο δικαίωμα και αν φύγει θα του επιβάλλεται ποινή για κάθε 25 δευτερόλεπτα που καθυστερεί.    

T

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ο Τσιτσιπάς σημείωσε ότι πήγε στα αποδυτήρια για να αλλάξει, επειδή είχε ιδρώσει αρκετά και όχι για να μιλήσει με τον πατέρα του. 

Αλεξάντερ Σάσα ΖβέρεφATP Σινσινάτι Western & Southern OpenΣτέφανος ΤσιτσιπάςΤένις