Αθλητισμός|22.08.2021 15:56

Elaine Thompson-Herah: Η «κόρη του ανέμου» απειλεί τη θρυλική Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόινερ

Newsroom

Η μυθική επίδοση της Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόινερ στα 100μ. έμοιαζε άπιαστη. Το 10.49 κρατάει από το μακρινό 1988 τότε που η θρυλική Αμερικανίδα σπρίντερ έσπαγε τα χρονόμετρα προτού σαρώσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ. Πέρασαν 33 χρόνια και ο χρόνος που έμοιαζε αξεπέραστος, για πρώτη φορά απειλείται. Η εκπληκτική Τζαμαϊκανή Ελέιν Τόμπσον-Έρα έκανε την ταχύτερη κούρσα της καριέρας της στο Diamond League του Γιουτζίν και τερμάτισε την απόσταση σε χρόνο 10.54, μόλις 5 εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω από το ασύλληπτο παγκόσμιο ρεκόρ της Τζόινερ. Ποτέ άλλοτε καμία άλλη γυναίκα δεν πλησίασε τόσο πολύ καθώς πρόκειται για τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

Ο χρυσή Ολυμπιονίκης του Τόκιο και του Ρίο στα 100μ. και τα 200μ. συνεχίζει να εντυπωσιάζει καθώς παραμένει σε εκπληκτική κατάσταση μολονότι ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η 29χρονη Τζαμαϊκανή, η γρηγορότερη γυναίκα στον κόσμο την τελευταία πενταετία, «η κόρη του ανέμου» όπως την αποκαλούν, δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ για να σπάσει ένα στοιχειωμένο ρεκόρ. Ήδη στο Τόκιο, όπου έκανε 10.61 έκανε ολυμπιακό ρεκόρ ξεπερνώντας την προηγούμενη επίδοση της Τζόινερ που είχε 10.62 στη Σεούλ.

Η 29χρονη Τζαμαικανή, ήταν πολύ πιο γρήγορη, όπως και στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, από τις συμπατριώτισσές της Σέλι-Αν Φρέιζερ-Πράις (10.73) και Σερίκα Τζάκσον (10.76).

Η εκπληκτική κούρσα της Τόμπσον-Έρα

«Νομίζω ότι το ρεκόρ είναι στις δυνατότητές μου. Το να επιστρέψω μετά από ένα μεγάλο πρωτάθλημα και να κάνω τον καλύτερο χρόνο μου είναι κάτι απίστευτο. Είναι κάτι σημαντικό για εμένα, γιατί ο στόχος μου είναι να δώσω το παράδειγμα στις νέες γενιές. Δεν παρασύρομαι όμως πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω», δήλωσε η Τζαμαϊκανή, η οποία έχει στη συλλογή της έξι ολυμπιακά μετάλλια καθώς πέραν των τεσσάρων χρυσών στα 100μ. και στα 200μ., έχει ακόμη ένα χρυσό (Τόκιο) κι ένα ασημένιο (Ρίο) στη σκυταλοδρομία 4x100μ.

To στοιχειωμένο παγκόσμιο ρεκόρ της Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόινερ

Ντάιαμοντ Λιγκ Diamond LeagueΦρέιζερ ΠράιςΕλέιν Τόμπσον ΕραΦλόρενς Γκρίφιθ Τζόινερστίβος