Αθλητισμός|23.08.2021 11:53

Super League: Προς νέα αναβολή η σέντρα του πρωταθλήματος

Newsroom

Προς νέα αναβολή οδεύει η σέντρα της Super League. Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των ομάδων, ούτε υπάρχει και η απαιτούμενη πλειοψηφία των 3/4 για να περάσει η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος. Ως εκ τούτου, προκύπτει ότι δύσκολα θα πραγματοποιηθεί πρωτάθλημα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο η σέντρα θα γίνει στις 11-12 Σεπτεμβρίου.

Στη διάρκεια της Δευτέρας (23/8) είναι προγραμματισμένο το κρίσιμο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, στο οποίο θα ξεκαθαρίσει αν θα γίνει η σέντρα το Σαββατοκύριακο που έρχεται ή αν θα υπάρξει νέα αναβολή, σενάριο που μοιάζει και το πιο πιθανό. Γιατί; Τα προβλήματα που πρέπει να καμφθούν αφορούν το τηλεοπτικό τοπίο και το θέμα της κεντρικής διαχείρισης. Για να υπογραφεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος, η οποία πρέπει να ψηφιστεί από τουλάχιστον 11 ομάδες καθώς απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία στη ΓΣ της Τετάρτης, θα πρέπει να ξεπεραστούν δύο εμπόδια.

Αρχικά να συμφωνήσουν οι ομάδες και να δεσμευτούν για κεντρική τηλεοπτική διαχείριση στο ελληνικό πρωτάθλημα από τη μεθεπόμενη σεζόν και ταυτόχρονα να φανεί ότι υπάρχει οριστική λύση με τις 5+1 ομάδες που παραμένουν τηλεοπτικά άστεγες, σε ένα πρόβλημα που αφορά άμεσα την έναρξη της φετινής σεζόν.

Κι αν για τον Αστέρα Τρίπολης η συμφωνία με τη NOVA μοιάζει βέβαιη, στην περίπτωση των υπολοίπων πέντε (Βόλος, Παναιτωλικός, Ιωνικός, Απόλλων Σμύρνης και Λαμία) η διαφαινόμενη συμφωνία με την Cosmote TV δεν μπορεί να θεωρηθεί τελειωμένη, καθώς οι ομάδες ζητούν δέσμευση για δύο χρόνια και σε αυτό το σκέλος δεΝ φαίνεται ότι υπάρχει οριστική συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, η… τάση ενόψει του σημερινού κρίσιμου διοικητικού συμβουλίου είναι για αναβολή, δηλαδή για σέντρα στη Super League μετά τη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες το Σαββατοκύριακο 11-12 Σεπτεμβρίου, με την ελπίδα ότι μέχρι τότε θα έχει βρεθεί λύση στα παραπάνω ανοιχτά ζητήματα. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ελληνικού πρωταθλήματος ξεκινά στις 12:30 μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όλες οι ειδήσεις

Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια: Οριοθετημένη αλλά όχι υπό έλεγχο - Εκκενώθηκαν τα πρώτα σπίτια στο Μαρμάρι

Νέα σχολική χρονιά: Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ΑΜΕΑ οδηγούνται σε παραίτηση

Κορονοϊός: Πώς μια αμερικανική βάση έγινε επίκεντρο κινέζικων θεωριών συνωμοσίας

Συγκλονίζει ο πατέρας του 9χρονου στη Ζάκυνθο: «Το παιδί μου έμεινε στα χέρια»

Ματίνα Παγώνη: Οι πόνοι που πέρασε και η επέμβαση - Τι είπε για την περιπέτειά της

ΟλυμπιακόςΑΕΚΠΑΟΚΠαναθηναϊκόςSuperLeagueΑρης