Αθλητισμός|26.08.2021 23:58

Σλόβαν Μπρατισλάβας - Ολυμπιακός 2-2: Σφράγισε και τυπικά το εισιτήριο της πρόκρισης

Newsroom

Ο Ολυμπιακός είχε εξασφαλίσει το εισιτήριο της πρόκρισης στη φάση των ομίλων του Europa League από την περασμένη εβδομάδα, οπότε επικράτησε 3-0 της Σλόβαν. Εκείνο που απέμενε ήταν να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης στη... διαδικαστική ρεβάνς της Μπρατισλάβας, όπου εν τέλει αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2. Οι Πειραιώτες που έπαιζαν με παίκτη περισσότερο για 65' λεπτά, είχαν τον έλεγχο του αγώνα, πήραν δύο φορές το προβάδισμα στο σκορ αλλά έβγαλαν και αμυντικές αδυναμίες στο 2-2 με τη Σλόβαν που ήταν υπεραρκετό για να τους στείλει στους ομίλους.

Το 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού στον πρώτο αγώνα, μάλλον λειτούργησε χαλαρωτικά για τις δυο ομάδες που μπήκαν στο γήπεδο απελευθερωμένες και δίχως το άγχος της πρόκρισης που είχε ήδη κριθεί, παίζοντας ανοιχτά.  Η Σλόβαν που είχε δοκάρι στο 15' με τον Χέντι, έχασε και την τελευταία ελπίδα για ανατροπή στο 26', οπότε αποβλήθηκε ο Ντε Μάρκο με απευθείας κόκκινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Μαντί Καμαρά.

Στο 33' ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ (0-1) με το σύνηθες δίδυμο να συνεργάζεται: ο Βαλμπουενά έβγαλε τη σέντρα και ο Ελ Αραμπί εκτέλεσε με το κεφάλι.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η Σλόβαν βρήκε το γκολ της ισοφάρισης (1-1) με τον Χέντι στο 41', αφού προηγουμένως αδράνησε ολόκληρη η άμυνα του Ολυμπιακού.

Στο 54' ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι το προβάδισμα στο σκορ (1-2) με τον Ονιεκούρου να ανοίγει λογαριασμό με τους Ερυθρόλευκους. Ο Μπουχαλάκης εκτέλεσε έξυπνα και γρήγορα ένα φάουλ και ο Ονιεκούρου με εξαιρετική τελική προσπάθεια, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα.

Στο 62' η Σλόβαν παίζοντας με παίκτη λιγότερο στο ματς, βρήκαν και δεύτερο γκολ και πάλι από αδράνεια της αμυντικής γραμμής του Ολυμπιακού. Ο Μποζίκοφ πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Γκριν τη δεύτερη και η Σλόβαν ισοφάρισε 2-2.

Σλόβαν: Τσόβαν, Ντε Μάρκο, Μπόζικοφ, Κασιά, Πάουσεκ (85' Κρίζαν), Κανκάβα, Γκριν (85' Χρντσαρ), Ζμραλ, Βάις (79' Στρέλετς), Τσάβριτς (67' Ντε Καμπς), Χέντι (79' Χέντι)

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά (37' Μπουχαλάκης), Εμβιλά (72' Κουντέ), Βαλμπουενά (60' Ρόνι Λόπες), Α. Καμαρά, Ονιεκούρου (72' Χασάν), Ελ Αραμπί (72' Βρουσάι).

Europa LeagueΟλυμπιακόςΣλόβαν Μπρατισλάβας