Αθλητισμός|22.01.2019 09:42

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο πλανήτης υποκλίνεται στον νέο βασιλιά (pics&vids)

Newsroom

Τον αποθέωσαν για την «αποκαθήλωση» του «βασιλιά» Ρότζερ Φέντερερ, τον ονόμασαν Έλληνα ημίθεο, έγραψαν ότι είναι επόμενος «βασιλιάς» του αθλήματος, όμως αυτός, παρά τα 20 του χρόνια, έμεινε στο έδαφος, πάτησε γερά τα πόδια του στη γη, έκλεισε τα αυτιά του και συνέχισε να ταξιδεύει τον ελληνικό αθλητισμό στην άλλη άκρη της γης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τον αποκλεισμό του GOAT, βρήκε μπροστά του τον έτερο παίκτη, που έκανε αίσθηση με την παρουσία του, τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ, όμως τον «καθάρισε» σαν αβγό και περιμένει πλέον να μάθει τον αντίπαλό του στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν, του πρώτου Grand Slam της σεζόν.

T
T

«Νιώθω σαν να είναι ένα παραμύθι. Ζω το όνειρο. Ζω αυτό για το οποίο δουλεύω πολύ σκληρά. Είναι συναισθηματική στιγμή, αλλά ξέρω πως έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσω έως εδώ. Με ρώτησαν ποιοι είναι οι στόχοι σου και τους είπα ένα Grand Slam. Με θεώρησαν τρελό, αλλά είναι πραγματικότητα» ήταν τα πρώτα του λόγια μετά τη νίκη επί του Αγούτ.

Ένα νέο αστέρι γεννιέται, έγραψαν οι διοργανωτές για τον 20χρονο τενίστα, που θα γίνει πλουσιότερος κατά 578.000 χιλιάδες με την πρόκρισή του στον ημιτελικό, ενώ αν περάσει στον τελικό το χρηματικό έπαθλο είναι 1.280.000 ευρώ.

Αν φτάσει ως το τέλος και κατακτήσει τον τίτλο, τότε, θα βάλει στην τσέπη του 2.570.000 ευρώ!

T

«Παίζει πολύ καλός τένις», είπε ο 30χρονος Ισπανός για το νέο αστέρι του παγκοσμίου τένις, στη συνέντευξη τύπου μετά την αναμέτρησή τους στα προημιτελικά του Australian Open. «Έχει πολύ χρόνο μπροστά του για μα βελτιωθεί και να πάρει εμπειρίες από τελικούς σε τέτοια τουρνουά.

Αλλά για μένα τα φαβορί είναι ο Ράφα και ο Νόβακ» είπε ο ηττημένος Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ, ο οποίος ωστόσο, έπλεξε το εγκώμιο του Τσιτσιπά.

Σκληρές μάχες στην Rod Laver Arena

T
T

Ελληνικό πάρτι στην εξέδρα της Rod Laver Arena

Με την κατάκτηση του τελευταίου πόντου στην μονομαχία του με τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ το ελληνικό κοινό που βρέθηκε στις εξέδρες του Rod Laver Arena ξέσπασε σε πανηγυρισμούς, αποθεώνοντας τον Έλληνα τενίστα για την σπουδαία πρόκριση.

T

Grand SlamΑυστραλιανό ΌπενΣτέφανος Τσιτσιπάς