Αθλητισμός|28.08.2021 18:31

«Πετούσε» στη βροχή ο Φερστάπεν στο Βέλγιο - Δεύτερος ο Ράσελ, τρίτος ο Χάμιλτον

Newsroom

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν κυρίαρχος στις κατατακτήριες δοκιμές στην επανεκκίνηση της Formula 1 και πήρε την pole position στην πίστα του Βελγίου, ενώ ο Ράσελ τερμάτισε στη δεύτερη θέση μπροστά από τον τρίτο Χάμιλτον. Ο βροχερός καιρός κυριάρχησε στις κατατακτήριες δοκιμές του Σπα. Μάλιστα, το ατύχημα του Λάντο Νόρις στο Q3 σημάδευσε τη διαδικασία.

Πέραν της κυριαρχίας του Φερστάπεν στην πίστα, ο Τζορτζ Ράσελ έκανε τη διαφορά στη διάρκεια των δοκιμαστικών. Ο νεαρός Άγγλος πιλότος της Williams έκανε τρομερό τελευταίο γύρο και βρέθηκε στην πρώτη θέση, ωστόσο υπολόγιζε χωρίς τον Φερστάπεν που τον προσπέρασε για λίγα δευτερόλεπτα και του πήρε την pole. Αυτή ήταν μετά από χρόνια η καλύτερη στιγμή της Williams που πέρσι τερμάτισε τελευταία στην κατάταξη των κατασκευαστών και έδειξε έτοιμος για την μεταγραφή που όλοι περιμένουν στο grid.

Την τριάδα έκλεισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον, που αν και είχε κάποιες στιγμές αγχούς ανέβηκε στις πρώτες θέσεις και αύριο θα παλέψει για τη νίκη με τον Φερστάπεν σε άλλη μια σπουδαία μάχη. Αντίθετα ο Μπότας έμεινε αρκετά πίσω και την 8η θέση και αύριο θα έχει μπροστά του τους Ρικιάρντο, Φέτελ, Γκασλί και Πέρεθ.

Formula 1Red BullΛιούις ΧάμιλτονMercedesGP ΒελγίουΜαξ Φερστάπεν