Αθλητισμός|22.01.2019 10:43

Ολυμπιακός: Νέα σενάρια για Μολέντο, «γέφυρα» µε Γιαννιώτη

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Την ώρα που ο Ζιλ Ντίας ετοιµάζεται να ταξιδέψει από την Αγγλία και το Νότιγχαµ στον Πειραιά για µόνιµη εγκατάσταση, οι Πορτογάλοι επιµένουν ότι ο Ρόντερικ Μιράντα είναι έτοιµος να επιστρέψει στην πατρίδα του για τη Ρίο Αβε ή τη Μορεϊρένσε, ενώ οι Βραζιλιάνοι θυµήθηκαν τον Ροντρίγκο Μολέντο για τον Ολυµπιακό!

Δηµοσιεύµατα στη χώρα της σάµπας και του καφέ επαναφέρουν στο προσκήνιο για λογαριασµό των «ερυθρολεύκων» τον 32χρονο στόπερ της Ιντερνασιονάλ και πρώην του Παναθηναϊκού. Υποστηρίζουν ότι οι αρµόδιοι έχουν απλώσει ξανά τα δίχτυα τους προς τον έµπειρο αµυντικό, τον οποίο, µάλιστα, θέλουν να εντάξουν άµεσα στο δυναµικό τους. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν φαίνεται να «δένει» από την πλευρά του Ολυµπιακού. Τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Ακόµη κι αν αποχωρήσει ο Μιράντα, δύσκολα θα γίνει κίνηση για τον Μολέντο, όχι επειδή δεν είναι ένας παίκτης που αρέσει, αλλά επειδή το να αποκτηθεί µέχρι το τέλος του µήνα είναι από δύσκολο έως απίθανο. ∆εν πρέπει να ξεχνάµε ότι σε µια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να πληρωθεί και ρήτρα (2 εκατ. €) στον Παναθηναϊκό.

Οι Βραζιλιάνοι υποστηρίζουν ότι πλέον και ο Μολέντο σκέφτεται πολύ σοβαρά την επιστροφή του στην Ελλάδα, αλλά όλα δείχνουν πως αν ξανανοίξει αυτό το κεφάλαιο θα γίνει µε ορίζοντα το καλοκαίρι και όχι τώρα. ∆εν πρέπει να ξεχνάµε ότι στο τέλος της χρονιάς αναµένεται να φτάσουν ακόµη πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για τον Παπ Αµπού Σισέ.

Εκτός κι αν κάνει κίνηση για να πάρει τώρα τον Μολέντο η Νότιγχαµ Φόρεστ (η ρήτρα των 2 εκατ. € αφορά επιστροφή του παίκτη από τη Νασιονάλ σε ελληνικό σύλλογο) και το καλοκαίρι γίνει νέα κουβέντα µε τελικό προορισµό τον Ολυµπιακό.

Οι τελευταίες λεπτοµέρειες

Από εκεί και πέρα, ο 22χρονος Πορτογάλος αριστεροπόδαρος εξτρέµ Ζιλ Ντίας ρυθµίζει τις τελευταίες λεπτοµέρειες µε τη Μονακό όπου ανήκει, για να συνεχίσει ως δανεικός υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς, ενώ υπήρξε κινητικότητα και στην υπόθεση Γιαννιώτη. Η πλευρά του 26χρονου κίπερ επιδίωξε και είχε ακόµη µία επαφή µε τα υψηλά κλιµάκια της διοίκησης κι αυτή η κίνηση είναι πιθανό να τον επαναφέρει στη δράση, αν αποδεχθεί την πρόταση ανανέωσης που του έχει γίνει εδώ και καιρό.

Τέλος, όλη η οµάδα του Ολυµπιακού, για 9η σερί χρονιά, παρουσία του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη, επισκέφθηκε το µεσηµέρι την «Ελπίδα - Σύλλογος φίλων παιδιών µε καρκίνο». Εκεί τους υποδέχθηκε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία ευχαρίστησε τον σύλλογο και τη διοίκησή του για τη συµπαράσταση στον δύσκολο και συνάµα σπουδαίο αγώνα της «Ελπίδας» 

ΟλυμπιακόςSuper League 1Ροντρίγκο Μολέντο