Αθλητισμός|01.09.2021 20:01

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Έβδομο μετάλλιο για την Ελλάδα - «Ασημένιος» ο Πολυχρονίδης στο μπότσια

Newsroom

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης κατέκτησε το έβδομο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης ύστερα από έναν συγκλονιστικό αγώνα κόντρα στον Άνταμ Πέσκα ηττήθηκε στο τάι μπρέικ και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Ο Πολυχρονίδης κατάφερε κάτι μοναδικό καθώς σε πέντε Παραολυμπιακούς Αγώνες κατόρθωσε να κερδίσει μετάλλιο. Ήταν χρυσός το 2004 στην Αθήνα, ασημένιος το 2008 στο Πεκίνο, χρυσός το 2012 στο Λονδίνο, ασημένιος και χάλκινος το 2016 στο Ρίο και τώρα ξανά ασημένιος στο Τόκιο. Ένας θρύλος των Παραολυμπιακών Αγώνων.

O αγώνας κρίθηκε σε δυο σημεία. Στο πρώτο σετ όπου ο Τσέχος προηγήθηκε 3-0 και στο τάι μπρέικ όπου ενώ ο Γρηγόρης έδειξε ότι είναι δικό του το παιχνίδι και συνεπώς και το χρυσό μετάλλιο, ο Άνταμ έπαιξε το τελευταίο του χαρτί και την τελευταία στιγμή νίκησε και πήρε το χρυσό μετάλλιο. Αρχικά όταν ο Πέσκα προηγήθηκε 3-0 υποχρέωσε τον Γρηγόρη να κυνηγάει στο σκορ. Στα τρία επόμενα σετ ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης κατάφερε να ισοφαρίσει κερδίζοντας κάθε σετ με 1-0. Έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ όπου στη λεπτομέρεια το κέρδισε ο Πέσκα.

«Με την τεράστια επιτυχία του ασημένιου μεταλλίου που κέρδισα σήμερα με την Κατερίνα Πολυχρονίδη Πατρώνη πρόσθεσα στη συλλογή μου το 5ο μου Παραολυμπιακό Μετάλλιο στην 5η μου συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς Αγώνες!!!», δήλωσε ο ασημένιος Παραολυμπιονίκης του «ΤΟΚΙΟ 2020» και συμπλήρωσε: «Οι Αγώνες συνεχίζονται και η σκληρή δουλειά δεν σταματάει ποτέ για την επίτευξη και νέων επιτυχιών!!!». Η απονομή στον Γρηγόρη Πολυχρονίδη και στην Κατερίνα Πατρώνη αλλά και στους υπόλοιπους αθλητές έγινε μετά το τέλος του αγώνα.

Παραολυμπιακοί ΑγώνεςΓρηγόρης Πολυχρονίδης