Αθλητισμός|01.09.2021 21:14

US Open: Έκανε υπερπροσπάθεια αλλά λύγισε από τη Μέρτενς η Γραμματικοπούλου

Newsroom

Το όνειρο της Βαλεντίνης Γραμματικοπούλου έσβησε στο US Open αλλά η πορεία της Ελληνίδας τενίστριας ήταν κάτι περισσότερο από ονειρεμένη. Τα κατάφερε για πρώτη φορά να προκριθεί στο κυρίως ταμπλό ενός Grand Slam έπειτα από 12 ανεπιτυχείς προσπάθειες και επίσης κατόρθωσε να πάρει το εισιτήριο για τον β' γύρο του τουρνουά στην καλύτερη παρουσία της σε ένα major τουρνουά.

Το εμπόδιο της Βελγίδας Ελίζ Μέρτενς στον β' γύρο ήταν υψηλότατο για την Γραμματικοπούλου που πάλεψε, έδωσε σπουδαία μάχη αλλά λύγισε. Δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά δεδομένου ότι το νούμερο 234 στην παγκόσμια κατάταξη έπαιζε με το νούμερο 16. Η Μέρτενς επικράτησε με 2-0 σετ (6-2, 6-2) έπειτα από 1 ώρα και 20 λεπτά.

Στο πρώτο σετ, η Μέρτενς άρχισε με μπρέικ αλλά η Γραμματικοπούλου απάντησε με μπρέικ στο μπρέικ ισοφαρίζοντας. Ωστόσο ακολούθησαν τρία σερί μπρέικ της Μέρτενς που έβαλε δύσκολα στο σερβίς της Ελληνίδας τενίστριας, η οποία έχασε το πρώτο σετ με 6-2. Το δεύτερο σετ είχε ανάλογη εικόνα με την Βελγίδα να κάνει και πάλι τρία μπρέικ στη Γραμματικοπούλου που κατόρθωσε να σπάσει μία φορά το σερβίς της αντιπάλου της. Στο 5-2 κι ενώ η Μέρτενς θα σέρβιρε για το ματς, έπιασε βροχή στη Νέα Υόρκη με αποτέλεσμα να διακοπεί το παιχνίδι. Λίγο αργότερα το παιχνίδι άρχισε ξανά, η Μέρτενς πήρε το σερβίς της και τελείωσε και το δεύτερο σετ στο 6-2.

Το US Open του 2021 θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη της Βαλεντίνης που έκανε το άλμα καθώς θα μπει στο Top 200. Πλέον στόχος της είναι να παραμείνει σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Κέρδισε μεγάλες εμπειρίες και αποκόμισε ακόμη και οικονομικά οφέλη που θα την βοηθήσουν να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα...

US OpenΒαλεντίνη ΓραμματικοπούλουΕλίς ΜέρτενςΤένις