Αθλητισμός|02.09.2021 00:23

Ελβετία - Ελλάδα 2-1: Δυνατό τεστ με ήττα πριν από τα κρίσιμα προκριματικά

Newsroom

Μπορεί η Ελλάδα να ηττήθηκε με 2-1 σε φιλική αναμέτρηση με την Ελβετία στη Βασιλεία αλλά μόνο χαμένη δεν βγήκε. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έδωσε ένα δυνατό τεστ απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα που πρόσφατα τα πήγε περίφημα στο Euro και είχε καλές αλλά και κακές στιγμές στο παιχνίδι. Παράλληλα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαν 'τ Σχιπ, οποίος παρουσίασε μια φρέσκια και νεανική ομάδα, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει παίκτες, σχήματα και τακτικές ενόψει των δύο κρίσιμων αναμετρήσεων που ακολουθούν για τα προκριματικά του Μουντιάλ με το Κόσοβο στην Πρίστινα την Κυριακή (5/9) και με τη Σουηδία στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη (8/9). Άλλωστε αυτή ήταν η ουσία ενός φιλικού πριν από τα επίσημα...

Η Ελβετία άνοιξε το σκορ στην πρώτη καλή προσπάθεια που πραγματοποίησε στο παιχνίδι. Στο 7' ο Τσούμπερ κινήθηκε κατά μέτωπο, πάσαρε στον Βίντμερ, ο οποίος ξαναβρήκε τον Τσούμπερ. Ο νεοαποκτηθείς άσος της ΑΕΚ που είχε ήδη πατήσει περιοχή, έκανε εξαιρετική ενέργεια και με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 1-0. 

Η Ελλάδα μετά το... νωχελικό πρώτο 20λεπτο, ανέβασε την απόδοσή της και στο 33' βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Παυλίδης άλλαξε την μπάλα με τον Μπακασέτα, ο οποίος αφού ευνοήθηκε από τις κόντρες έκανε πάσα στη μικρή περιοχή, όπου ο Παυλίδης σκόραρε από κοντά γράφοντας το 1-1.

Όπως και στο α' ημίχρονο, η Ελλάδα δεν μπήκε καλά στο γήπεδο ούτε στο δεύτερο 45λεπτο. Στο 51' ο Τσούμπερ έκανε γρήγορη κούρσα από τα αριστερά και σέντραρε ιδανικά προς τον επερχόμενο Βάργκας, ο οποίος εκτέλεσε τον Βλαχοδήμο για το 2-1.

Στο 62' η Ελλάδα είχε σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι έπειτα από θαυμάσια ασίστ του Μπακασέτα και εξαιρετική ενέργεια και πλασέ του Παυλίδη, ο οποίος στάθηκε άτυχος.

Ελβετία: Κόμπελ, Ροντρίγκες (46' Λοτόμπα), Βίντμερ (46' Γκαρσία), Τσέμερτ (46' Βάργκας), Σερ, Τσέσιγκερ, Τσούμπερ (64' Φάσναχτ), Ζακάρια, Φρόιλερ, Σο (46' Αμπίσερ), Σεφέροβιτς (69' Ζεκίρι). 

Ελλάδα:  Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (79' Σάλιακας), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (65' Κυρ. Παπαδόπουλος), Τσιμίκας (46' Γιαννούλης), Μπουχαλάκης (46' Σιώπης), Ζέκα, Βρουσάι, Κούτρης, Μπακασέτας (65' Μάνταλος), Παυλίδης (69' Δουβίκας).

φιλικόεθνική ΕλλάδαςΕθνική ομάδαΕθνική Ελβετίας