Αθλητισμός|02.09.2021 00:26

Προκριματικά Μουντιάλ: Μοναδικός, ιστορικός και ανεπανάληπτος Κριστιάνο Ρονάλντο

Newsroom

Με δύο γκολ στο 89' και το 96' ο μυθικός Κριστιάνο Ρονάλντο χάρισε μια απρόσμενη νίκη στην Πορτογαλία και έγραψε ιστορία, καθώς ανέβηκε στην κορυφή της λίστας των σκόρερ με τις εθνικές ομάδες ξεπερνώντας τον Ιρανό Αλί Νταεΐ. Ο σπουδαίος άσος των γηπέδων, ένας απ' τους μεγαλύτερους που έβγαλε ποτέ το ποδόσφαιρο, μετά το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ σε συλλογικό επίπεδο, τις πέντε χρυσές μπάλες και τους αμέτρητους τίτλους, έσπασε ακόμα ένα ρεκόρ φτάνοντας τα 111 γκολ με την Εθνική Πορτογαλίας.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είχε μεγάλη ανάγκη τη νίκη για να κρατηθεί ψηλά στον 1ο όμιλο. Όλα όμως φάνηκε ότι θα στραβώσουν εντός έδρας κόντρα στην Ιρλανδία. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αστόχησε σε πέναλτι και η ομάδα του βρέθηκε να χάνει 0-1. Τελικά η ήττα-σοκ αποφεύχθηκε καθώς ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών ισοφάρισε στο 89' και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο 96’ για να γίνει ο Νο1 killer σε επίπεδο Εθνικών ομάδων.

Σε άλλα ματς για τα προκριματικά του Μουντιάλ, για τον 4ο όμιλο, η Βοσνία/Ερζεγοβίνη προηγήθηκε στην έδρα της Γαλλίας με τον Τζέκο, αλλά οι Τρικολόρ απάντησαν με τον Γκριεζμάν πριν από το ημίχρονο. Η ομάδα του Ντεσάν εν τέλει πήρε το 1-1 παρότι από το 51’ έπαιζε με δέκα παίκτες εξαιτίας αποβολής του Κουντέ. Για τον 7ο όμιλο, η Νορβηγία με γκολ του Χααλαντ προηγήθηκε της Ολλανδίας, η οποία όμως ισοφάρισε με τον Κλάασεν για να διαμορφωθεί από νωρίς το τελικό 1-1.

Η Δανία επικράτησε 2-0 της Σκωτίας, η Ρωσία και η Κροατία έμειναν στο 0-0, η Τουρκία γκέλαρε εντός έδρας με το Μαυροβούνιο, ενώ ήττα-σοκ με 3-0 υπέστη στη Μάλτα η Κύπρος.

1ος Ομιλος

Πορτογαλία - Ιρλανδία 2-1
Λουξεμβούργο - Αζερμπαϊτζάν 2-1

4ος Ομιλος

Γαλλία - Βοσνιά/Ερζεγοβίνη 1-1
Καζακστάν - Ουκρανία 2-2

6ος Ομιλος

Δανία - Σκωτία 2-0
Νησιά Φερόε - Ισραήλ 0-4
Μολδαβία - Αυστρία 0-1

7ος Ομιλος

Νορβηγία - Ολλανδία 1-1
Τουρκία - Μαυροβούνιο 2-2
Λετονία - Γιβραλτάρ 3-1

8ος Ομιλος

Ρωσία - Κροατία 0-0
Μάλτα -  Κύπρος 3-0
Σλοβενία - Σλοβακία 1-1

Κριστιάνο ΡονάλντοΕθνική ΓαλλίαςΕθνική Κύπρουπροκριματικά ΜουντιάλΕθνική ΠορτογαλίαςΕθνική Μάλτας