Αθλητισμός|02.09.2021 08:54

US Open: «Καθάρισε» τον Μαναρινό και προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Newsroom

Το εισιτήριο για τον γ' γύρο του US Open πήρε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επικράτησε του Γάλλου Αντριάν Μαναρινό με 3-1 σετ (6-3, 6-4, 6-7, 6-0). Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας χρειάστηκε 2 ώρες και 42 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο του 33χρονου Γάλλου, νούμερο 44 στο παγκόσμιο ταμπλό. Θα μπορούσε να έχει... καθαρίσει πολύ πιο γρήγορα το ματς αν δεν έχανε στο τάι μπρέικ το τρίτο σετ. Διότι στα υπόλοιπα τρία σετ κυριάρχησε ολοκληρωτικά με αποκορύφωμα το τελευταίο, όπου... μηδένισε τον αντίπαλό του με 6-0. Την Παρασκευή (3/9) θα αναμετρηθεί με τον ανερχόμενο Ισπανό τενίστα Κάρλος Αλκαράθ.

Ο Τσιτσιπάς καταχειροκροτήθηκε μετά την επικράτησή του, αλλά κατά τη διάρκεια ενός ακόμη toilet break, άκουσε τις αποδοκιμασίες του κοινού για αρκετή ώρα. Το κοινό του τένις μετά και τα όσα συνέβησαν στο ματς με τον Μάρεϊ και τα σχόλια του Σκωτσέζου αντιμετωπίζει αρνητικά κάθε ανάλογη κίνηση του Έλληνα πρωταθλητή.

Ο Στέφανος ξεκίνησε εξαιρετικά τον αγώνα, προηγήθηκε με 2-0 και καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες το πρώτο σετ. Το ίδιο συνέβη και στο δεύτερο σετ καθώς πήρε προβάδισμα από νωρίς και έφτασε άνετα μέχρι το 6-4 διατηρώντας ξανά το σερβίς του. Όλα έδειχναν μια πανεύκολη νίκη αλλά στο τρίτο σετ ο Μαναρινό εμφανίστηκε πιο ανταγωνιστικός και ο Τσιτσιπάς, από την άλλη, πιο χαλαρός. Το σετ πήγε στο τάι μπρέικ όπου ο Γάλλος ήταν καλύτερος και δικαίως κατάφερε να μειώσει το σκορ.

Ακολούθησε το toilet break του Στέφανου και οι αποδοκιμασίες από τον κόσμο. Ο Τσιτσιπάς όμως δεν επηρεάστηκε και κυριάρχησε καθώς ο Μαναρινό πλέον αντιμετώπιζε κι ένα πρόβλημα τραυματισμού. Πήρε λοιπόν με άνεση το τέταρτο σετ με 6-0 και το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ο Τσιτσιπάς έκανε ρεκόρ καριέρας με 27 άσους στο ματς!  

T
US OpenΤένιςΣτέφανος Τσιτσιπάς