Αθλητισμός|02.09.2021 16:11

Super League: Πέρασε η κεντρική διαχείριση από το 2023-24 - Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Newsroom

Η κεντρική διαχείριση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα πέρασε τελικά με μεγάλη πλειοψηφία και ήττα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Super League υπερψηφίστηκε και το πρωτάθλημα αρχίζει (επιτέλους) και επίσημα το τριήμερο 11-13 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας είναι ήδη γνωστό, ωστόσο η Super League αποφάσισε τις ώρες των αγώνων ανάλογα με τα αιτήματα των ομάδων και των δύο τηλεοπτικών παρόχων του πρωταθλήματος καθώς από την τρέχουσα σεζόν τα δικαιώματα των ομάδων ανήκουν στην Cosmote TV και στη Nova. Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΟΦΗ, Βόλος, Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Απόλλων, Λαμία έχουν συμβόλαιο με την Cosmote μέχρι και το 2023, ενώ οι Ολυμπιακός, Αρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννινα. Βεβαίως εκκρεμεί ο ΠΑΟΚ που ακόμη δεν έχει ανακοινώσει την τηλεοπτική στέγη του.

Η αυλαία της Super League ανοίγει με την αναμέτρηση του Παναιτωλικού με τον Αστέρα Τρίπολης το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ ακολουθεί το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Απόλλωνα στη Λεωφόρο. Την Κυριακή υπάρχει δυνατό μενού με τα ματς ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΚ - Ιωνικός και Ολυμπιακός - Ατρόμητος, όπως επίσης και το παιχνίδι Βόλος - Λαμία, ενώ υπάρχει προγραμματισμένη αναμέτρηση και για τη Δευτέρα μεταξύ του Άρη και του ΟΦΗ.

T

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Superleague έγινε πράξη ένα πάγιο αίτημα του ποδοσφαίρου. Με μεγάλη πλειοψηφία και συγκεκριμένα με ψήφους 12-2 οι ομάδες αποφάσισαν να τεθεί σε εφαρμογή η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στο πρωτάθλημα από τη σεζόν 2023-24. Άλλωστε μέχρι και το 2023 οι περισσότερες ομάδες έχουν υπογεγραμμένα συμβόλαια με Nova και Cosmote TV. Μοναδικές ομάδες που ψήφισαν κατά ήταν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, που είχαν ταχθεί εναντίον της κεντρικής διαχείρισης και στην πρόσφατη ΓΣ της ΕΠΟ, όταν κλήθηκαν να ψηφίσουν την ολιστική μελέτη.

Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια βάσει των οποίων θα μοιράζονται τα χρήματα, είναι η βαθμολογία και η ισομέρεια, η εμπορικότητα των ομάδων η οποία θα μετρηθεί από τρεις εταιρείες που θα κάνουν τον σχετικό έλεγχο, ωστόσο ενδέχεται να μπουν κι άλλα κριτήρια, κάτι που θα αποφασιστεί εκ των υστέρων. 

Σημειωτέον ότι ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού, ο Γιάννης Αλαφούζος ανέφερε ότι το θέμα της κεντρικής διαχείρισης προχώρησε εκβιαστικά και καταχρηστικά από κάποιες ομάδες, εννοώντας πιθανότητα τους έξι «μικρομεσαίους» που μέχρι πρότινος ήταν «άστεγοι», τονίζοντας πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να ρίξει αυτή την απόφαση.  Παράλληλα, στη ΓΣ της Λίγκας ψηφίστηκε ομόφωνα και η προκήρυξη του πρωταθλήματος, κάτι που άνοιξε οριστικά το... παράθυρο για σέντρα στις 11 Σεπτεμβρίου. 

SuperLeagueΚεντρική διαχείρισητηλεοπτικά δικαιώματα