Αθλητισμός|06.09.2021 00:14

Οι υγειονομικές αρχές της Βραζιλίας διέκοψαν το ματς με την Αργεντινή για να συλλάβουν παίκτες

Newsroom

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη στον αγώνα της Βραζιλίας με την Αργεντινή στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το μεγάλο ματς παίχτηκε μόλις για 5 λεπτά καθώς άνθρωποι του ANVISA, ενός κυβερνητικού οργανισμού που δρα εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας της Βραζιλίας, εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και διέκοψαν το παιχνίδι προκειμένου να συλλάβουν (!) και να απελάσουν τέσσερις παίκτες της Εθνικής Αργεντινής, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα λόγω των υποχρεώσεων με τις ομάδες τους βρίσκονταν στην Αγγλία.

Οπως προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τους Λο Σέλσο, Κριστιάν ΡομέροΕμιλιάνο Μαρτίνες, Εμιλιάνο Μπουενδία, οι οποίοι σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Βραζιλίας δεν τήρησαν το πρωτόκολλο για τον κορονοϊό που αφορά ταξιδιώτες απ' την Αγγλία.

Το υπουργείο Υγείας της χώρας είχε ζητήσει από τους τέσσερις να μην φύγουν από το ξενοδοχείο, όπου είχε καταλύσει η αποστολή της Αργεντινής, καθώς προέρχονταν από ταξίδι από το Ηνωμένο Βασίλειο, χώρα για τους ταξιδιώτες της οποίας ισχύουν αυξημένοι περιορισμοί στη Βραζιλία. Και οι τέσσερις παίκτες πήγαν στο γήπεδο και μάλιστα τρεις εξ αυτών ήταν βασικοί στην ενδεκάδα του Λιονέλ Σκαλόνι.

T

Οπως προκύπτει από την εφημερίδα Ole, ο αρχηγός της Αργεντινής Λιονέλ Μέσι έκανε σαφές ότι η Αλμπιτσελέστε δεν πρόκειται να παίξει τα υπόλοιπα 85 λεπτά υπό αυτές της συνθήκες.

«Φεύγουμε» ήταν αυτό που διάβασαν στα χείλη του σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν και πράγματι και λίγο αργότερα ανακοινώθηκε η οριστική διακοπή του αγώνα.

Κατά άλλες πληροφορίες πάντως, σύμφωνα με την Anvisa, οι τέσσερις δήλωσαν ψευδή στοιχεία στο φυλλάδιο που υπογράφει κάθε ταξιδιώτης που επισκέπτεται τη Βραζιλία με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο για τον κορονοϊό. Tο Ηνωμένο Βασίλειο εμπίπτει στις χώρες (μαζί με Νότια Αφρική, Βόρεια Ιρλανδία και Ινδία) που έχουν αυστηρούς περιοριστικούς προορισμούς στις αφίξεις λόγω κορονοϊού. Ουσιαστικά όσοι ξένοι μη Βραζιλιάνοι έχουν περάσει (επισκεφτεί ή διαμένουν μόνιμα) από αυτές τις χώρες στο διάστημα των προηγούμενων 14 ημερών, απαγορεύεται να εισέλθουν στη Βραζιλία.

Προφανώς, οι τέσσερις βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς αγωνίστηκαν με τις ομάδες τους στην Premier League. Μόλις έγινε γνωστή η είσοδος των τεσσάρων Αργεντινών στη Βραζιλία, η αρμόδια υπηρεσία ζήτησε να τηρήσουν υποχρεωτική καραντίνα ή να απελαθούν στην Αργεντινή με την κατηγορία παραβίασης του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Ο αντίλογος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αργεντινής (AFA) είναι ότι η ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Νοτίου Αμερικής (Conmebol) επέτρεψε την είσοδο των τεσσάρων παικτών. Ωστόσο, η απάντηση των Βραζιλιάνων ανέφερε ότι οι νόμοι του κράτους είναι ανώτεροι από τους ποδοσφαιρικούς νόμους. H συνέχεια του ματς δεν θα δοθεί στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στις πειθαρχικές επιτροπές των Conmebol και UEFA...

προκριματικά ΜουντιάλΚορονοϊόςΕθνική ΒραζιλίαςΕθνική ΑργεντινήςΒραζιλία