Αθλητισμός|06.09.2021 18:56

Formula 1: Τέλος ο Μπότας από τη Mercedes - Ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει στην Alfa Romeo

Newsroom

Μετά από πέντε χρόνια στη Mercedes, ο Βάλτερι Μπότας ανακοίνωσε ότι στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από τη γερμανική ομάδα. Ο Φινλανδός οδηγός έδωσε τα χέρια με την Alfa Romeo υπογράφοντας πολυετές συμβόλαιο καθώς θα αντικαταστήσει τον θρυλικό Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος προ ημερών έκανε γνωστό ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση έπειτα από παρουσία 21 ετών στις πίστες της Formula 1. Το... ντόμινο στη Formula 1 ενόψει της νέας σεζόν συνεχίζεται και πλέον άπαντες περιμένουν με ενδιαφέρον την ανακοίνωση για τον διάδοχο του Μπότας στη Mercedes. Όλα δείχνουν ότι ο εκλεκτός θα είναι ο ταλαντούχος Βρετανός Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος εφέτος οδηγεί Williams.

«Ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου ξεκινά. Είμαι ενθουσιασμένος που θα οδηγήσω για την Alfa Romeo από το 2022 κι έπειτα. Θα είναι μια νέα πρόκληση με έναν ιστορικό κατασκευαστή. Η Alfa Romeo έχει γράψει τη δική της ιστορία στη Formula 1 και είναι τιμή μου να εκπροσωπώ τη φίρμα. Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και ανυπομονώ να ανταποδώσω την πίστη τους. Είμαι πεινασμένος για μεγάλα αποτελέσματα και όταν έρθει η ώρα, και για νίκες. Είμαι περήφανος για όσα κατάφερα στη Mercedes και είμαι επικεντρωμένος στο να ολοκληρώσω τη δουλειά μου καθώς μαχόμαστε για το πρωτάθλημα. Όμως ανυπομονώ για την πρόκληση που με περιμένει τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Μπότας.

T

Η Mercedes αναφέρε ότι: «Στο τέλος του 2021 ο Βάλτερι Μπότας θα αποχαιρετήσει την ομάδα μετά από πέντε επιτυχημένες χρονιές. Θα αποχαιρετήσουμε έναν καταπληκτικό συνάδελφο, καθώς ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του με την Alfa Romeo». Ο 32χρονος Μπότας  μετράει 170 αγώνες, εννέα νίκες, 63 podium, 17 pole position και 17 ταχύτερους γύρους.

Το μήνυμα του Χάμιλτον

Ο Λιούις Χάμιλτον έσπευσε να αποχαιρετήσει τον επί πέντε χρόνια team mate του τονίζοντας ότι είναι «περήφανος που δούλεψε δίπλα του» κι ότι «ήμασταν μέρος μιας ομάδας που έφερε τέσσερα πρωταθλήματα κατασκευαστών».

T
Τζορτζ ΡάσελFormula 1Alfa RomeoΒάλτερι ΜπόταςMercedes