Αθλητισμός|10.09.2021 07:44

Ράλι Ακρόπολις: Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από την πρώτη ημέρα – Το πρόγραμμα για σήμερα

Newsroom

Σημαία εκκίνησης για το Ράλι Ακρόπολης την Πέμπτη, με την ειδική διαδρομή στην Πλατεία Συντάγματος να είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακή. Κάτω από το βράχο της Ακρόπολης, 48 κορυφαία αγωνιστικά αυτοκίνητα εκκίνησαν για το Ράλι Ακρόπολις, παρουσία τόσο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος κήρυξε την έναρξη του αγώνα, όσο και του προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και άλλοτε αφεντικού της Ferrari, Ζαν Τοντ.

ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ράλι Ακρόπολις: Τι έγινε την πρώτη ημέρα

Σε επίπεδο χρόνων, η στενή και συνεχώς εναλλασσόμενη διαδρομή ταίριαξε περισσότερο στο Toyota Yaris WRC, καθώς τρία πληρώματα της ομάδας Gazzoo WRT είχαν τους καλύτερους χρόνους. Πρόκειται για τους Οζιέ/Ινγκράσια, Έβανς/Μάρτιν και Ροβάνπερα Άλτουνεν. Ακολούθησαν τα Hyundai i20 WRC με τους Νεβίλ / Βίνταγκε, Σόρντο / Καρέρα και Τάνακ / Γιαρβέογια, ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι Μίκελσεν, Όστμπεργκ, Καγιετάνοβιτς και Λιναμάε.

 

Πρώτοι Έλληνες και μόνοι με χρόνο κάτω από 1 λεπτό, τερμάτισαν οι Κύπριοι Γαλαταριώτης / Ιωάννου και οι Αθανασούλας / Ζακχαίος.

ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Το πρόγραμμα της Παρασκευής

Σήμερα Παρασκευή 10 Αυγούστου, ο αγώνας θα συνεχιστεί σε Κορινθία και Βοιωτία, με πέντε ειδικές διαδρομές. Πρώτη αυτή των Αγίων Θεοδώρων, η οποία θα είναι επαναλαμβανόμενη και θα εκκινήσει στις 10:15. Το «Ράλι των Θεών» μεταδίδεται παγκοσμίως από 65 τηλεοπτικά δίκτυα, τα οποία το «μοιράζουν» σε 155 χώρες και σε 840 εκατομμύρια τηλεθεατές.

ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Όλες οι ειδήσεις

Μπλόκο στους ανεμβολίαστους: Όλα τα νέα μέτρα για καφέ, μπαρ και κλειστούς χώρους

Αμπελόκηποι - Πυροβολισμοί κοντά στη ΓΑΔΑ: Σε σοβαρή κατάσταση ο τραυματίας

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: To crash test στα σχολεία και οι δύο κρίσιμες ημερομηνίες

Υπουργείο Εργασίας: 15.000 ευρώ σε 4.000 νέους για δημιουργία start up μέσω Google

πλατεία ΣυντάγματοςΡάλι Ακρόπολις