Αθλητισμός|12.09.2021 21:07

Supe League, ΠΑΟΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: Έγκλημα Ζίβκοβιτς και τιμωρία ΠΑΟΚ

Newsroom

Το άγχος της πρεμιέρας, μια μέτρια εμφάνιση και ένα τραγικό λάθος οδήγησαν τον ΠΑΟΚ σε ήττα στην πρεμιέρα της Super League. O Δικέφαλος πλήρωσε την αφλογιστία του στις καλές φάσεις που δημιούργησε αλλά και την άστοχη έξοδο του Ζίβκο Ζίβκοβιτς, ο οποίος σε μια φαινομενικά ακίνδυνη φάση στο 86', αντί να απομακρύνει την μπάλα, κλότσησε αέρα και... πρόσφερε στον Πέδρο Κόντε ένα απ' τα ευκολότερα γκολ στην καριέρα του και στον ΠΑΣ Γιάννινα μια σπουδαία νίκη στην Τούμπα με 0-1.

Νωχελικό ξεκίνημα για ΠΑΟΚ

Στο ξεκίνημα του ματς ο ΠΑΟΚ έβγαλε στο γήπεδο το άγχος της πρεμιέρας καθώς δυσκολεύτηκε να πατήσει την αντίπαλη περιοχή και να απειλήσει. Το έκανε για πρώτη φορά στο 23' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μουργκ και κεφαλιά του Σβαμπ. Ωστόσο ο Σάλιακας με παρέμβαση πάνω στη γραμμή έσωσε τον ΠΑΣ Γιάννινα από βέβαιο γκολ. Ο Δικέφαλος είχε εξαρχής την υπεροχή, είχε καλές στιγμές, αλλά γκολ δεν βρήκε.

Στο φινάλε του ημιχρόνου, ήταν η σειρά του ΠΑΣ για να απειλήσει. Οι Γιαννιώτες έκλεψαν την μπάλα, ο Κόντε πάσαρε στον Σνάιντερ, ο οποίος σούταρε αλλά ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε σωτήρια. Με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Μουργκ αλλά ο Λοντίγκιν απέκρουσε, στο 55' ο Σβιντέρσκι πλησίασε στο γκολ, όπως και ο Καγκάβα στο 60' που δεν  μπόρεσε να σκοράρει από κοντά.

Ο Λουτσέσκου προσπάθησε να αλλάξει τον ρου της ιστορίας του αγώνα βάζοντας τους Κούρτιτς και Μίτριτσα στο 61' και τους Άκπομ και Σίντκλεϊ στο 75'. Κι η πίεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε καθώς στο 74' ο Κούρτιτς άγγιξε το γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο Δικέφαλος δεν κατόρθωσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και τιμωρήθηκε στο 86'. Ο Βαρέλα γύρισε την μπάλα με το κεφάλι προς τον Κρέσπο, ο οποίος την έδωσε πιο πίσω στον Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έκανε τραγικό λάθος καθώς αντί να απομακρύνει κλότσησε... αέρα δίνοντας τη δυνατότητα στον Κόντε να πάρει την μπάλα και να πλασάρει σε άδειο τέρμα για το 0-1.

Μια ψυχρολουσία κι ένα μεγάλο σοκ για τον Δικέφαλο που άρχισε με τον χειρότερο τρόπο την παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Λούκας, Βιεϊρίνια (75' Σίντκλεϊ), Κρέσπο, Βαρέλα, Σβαμπ, Αουγκούστο (61' Κούρτιτς), Μπίσεσβαρ, Καγκάβα (61' Μίτριτσα), Μουργκ (75' Ακπομ), Σβιντέρσκι.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Γκαρτάβσκι, Σνάιντερ (89' Λώλης), Πέρεα (80' Μορέιρα), Κόντε (92' Μιλιντσεάνου). 

ΠΑΣ ΓιάννιναΠΑΟΚSuperLeagueΖίβκο Ζίβκοβιτς