Αθλητισμός|23.01.2019 07:34

Αποστολή στη Μελβούρνη: Το χόµπι της σκηνοθεσίας και το σουβλάκι «Τσιτσιπάς»!

Newsroom

Μια παράνοια ζούµε εδώ στη Μελβούρνη. Οχι ότι δεν ξέραµε τι είναι ικανός να πετύχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Η πρόκριση στην τετράδα Γκραν Σλαµ, ωστόσο, έχοντας αποκλείσει πρώτα τον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών, είναι κάτι που ξεφεύγει από τα όρια της λογικής!

Η πορεία του νεαρού τενίστα όχι µόνο έχει εκπλήξει τους ξένους συναδέλφους που καλύπτουν τη διοργάνωση, αλλά τους έχει κάνει ακόµα και να πανηγυρίσουν.

Ο Στέφανος, βλέπετε, δεν είναι µόνο ένας εξαιρετικός τενίστας. Είναι µια πολύ ενδιαφέρουσα, ξεχωριστή προσωπικότητα και έχει κάτι να πει σε κάθε συνέντευξη Τύπου. Κάτι σαν µικρός... Φέντερερ. Είναι τόσο αξιαγάπητος που «κέρδισε» ακόµα και την απρόσιτη Μαρία Σαράποβα, η οποία τον αποθέωσε χθες τόσο για την πρόκρισή του στα ηµιτελικά όσο και για τα βίντεο που φτιάχνει στο YouTube.

Για τα συγκεκριµένα βίντεο, που έχουν ταξιδιωτικό χαρακτήρα, ρωτήθηκε ο Στέφανος στην on court συνέντευξή του µετά τη νίκη επί του Ροµπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ. Και φρόντισε να απευθύνει κάλεσµα στους φίλους του τένις να γίνουν συνδροµητές στο κανάλι του. Αποτέλεσµα; Οι εγγραφές διπλασιάστηκαν µέσα σε λίγες µόνο ώρες! Οταν, µάλιστα, ενηµερώθηκε σχετικά από συνάδελφο στη συνέντευξη Τύπου, φάνηκε στο πρόσωπό του µια αυθεντική χαρά, αφού αφιερώνει πολύ χρόνο σε αυτό το χόµπι.

Πρωτόγνωρες στιγµές, όµως, δεν ζει µόνο ο Στέφανος, ζούµε και εµείς. ∆εν έχει ταξιδέψει άλλος δηµοσιογράφος από την Ελλάδα και έτσι το ένα µετά το άλλο τα ξένα Μέσα µάς ζητούν να µιλήσουµε για τον νεαρό τενίστα και το κλίµα στην Ελλάδα µετά την επιτυχία του. Ούτε ο Στέφανος τέτοια ζήτηση. «Μπορώ και τον Ναδάλ»

Ο επόµενος αντίπαλος του Τσιτσιπά είναι ο µεγάλος Ράφα Ναδάλ και το βέβαιο είναι ότι ο µικρός πιστεύει στη νίκη. Το είπε και ο ίδιος, άλλωστε, ξεκάθαρα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: «Νιώθω ότι µπορώ να τον κερδίσω».

Μετράει µέχρι σήµερα δύο ήττες σε ισάριθµες αναµετρήσεις µε τον αριστερόχειρα Ισπανό, όµως θεωρεί ότι τούτη τη φορά είναι πιο έτοιµος για την πρόκληση. Ο Ράφα, βέβαια, προχωράει στη διοργάνωση χωρίς να έχει χάσει ούτε σετ (15-0) και πολύ δύσκολα θα αφήσει την ευκαιρία του να πάει χαµένη.

Χάσει ή κερδίσει, ο Στέφανος έχει εξασφαλισµένο ένα σουβλάκι µε το όνοµά του στο ελληνικό εστιατόριο «Σταλακτίτες» της Μελβούρνης. Εκεί πήγαινε κάθε µέρα ο Μάρκος Παγδατής όταν έφτασε έως τον τελικό το 2006. Ο 20χρονος τενίστας, λοιπόν, θα διαλέξει τα υλικά που θα βάλει στο σουβλάκι «Στέφανος Τσιτσιπάς» και αυτό θα µπει στο µενού του εστιατορίου. Απ’ ό,τι µας είπε, ήδη έχει πάρει την απόφασή του και θα τη µεταφέρει στους ιδιοκτήτες. ∆εν ξέρουµε, βέβαια, πόσο «εµπορικές» είναι οι επιλογές του και αν θα τραβήξει το ενδιαφέρον των πελατών. Τουλάχιστον είναι ξεχωριστές, όπως είναι και ο ίδιος: αρνί, πατάτες, ντοµάτα, τζατζίκι, ρόδι (!) και βασιλικός.

Το παιδί είναι στα ηµιτελικά, µπορεί να κάνει ό,τι θέλει! 

Αποστολή στη Μελβούρνη: Βίκυ Γεωργάτου

Grand SlamΑυστραλιανό ΌπενΣτέφανος Τσιτσιπάς