Αθλητισμός|12.09.2021 23:17

Super League, ΑΕΚ - Ιωνικός 3-0: Ιδανική εκκίνηση για την Ενωση

Newsroom

Ιδανικά άρχισε τις υποχρεώσεις της στη Super League η ΑΕΚ. Η Ένωση επικράτησε 3-0 του Ιωνικού στο ΟΑΚΑ και πήρε το τρίποντο που τόσο ήθελε στο ξεκίνημα της νέας σεζόν. Από την άλλη, ο Ιωνικός που επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία έπειτα από 14 χρόνια αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα καθώς ιδίως μέχρι το πρώτο μισό του αγώνα είχε δημιουργήσει καλές φάσεις για γκολ. Παρ' όλα αυτά, η αποβολή του Ρομαό στο 33' έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των Κιτρινόμαυρων. 

Με με τη... σέντρα η ΑΕΚ

Η εκκίνηση της ΑΕΚ ήταν ιδανική καθώς προτού προλάβει καλά καλά να συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, ο Λε Ταλέκ, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 7'. Παρά το... χτύπημα ο Ιωνικός δεν πτοήθηκε και δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην ΑΕΚ. Οι Νικαιώτες απειλήσαν με Τουράμ στο 9', στο 17' και στο 29' αλλά στο 33' έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ρομαό, ο οποίος τιμωρήθηκε με δύο κίτρινες σε οχτώ λεπτά.

Η εικόνα της ΑΕΚ δεν βελτιώθηκε και στο ημίχρονο ο Μιλόγεβιτς έριξε στη μάχη τους Σιμάνσκι και Τσούμπερ κάτι που είχε ως αποτέλεσμα της σταδιακή άνοδο της απόδοσή της. Στο 61' ο Αραούχο ανατράπηκε από τον Μύγα, ο διαιτητής Τζοβάρας έδωσε πέναλτι και ο Αμραμπάτ πέτυχε το 2-0 με εύστοχη εκτέλεση στο 62'. Δεν έμεινε όμως εκεί ο Δικέφαλος καθώς στο 66' βρήκε και τρίτο γκολ αυτή τη φορά με τον Τσούμπερ, ο οποίος με εντυπωσιακό τελείωμα έγραψε το 3-0. Προτού ολοκληρωθεί το ματς ο Λιβάι Γκαρσία είχε σουτ στο δοκάρι.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Λε Ταλέκ, Γαλανόπουλος (46' Σιμάνσκι), Μάνταλος (68' Γέβτιτς), Άμραμπατ (68' Λιβάι Γκαρσία), Τάνκοβιτς (46' Τσούμπερ), Αραούχο (76' Ανσαριφάρντ).

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Γκοτσούλιας, Άοσμαν (68' Κιάκος), Καμπράλ (80' Ματσούκας), Βαλεριάνος, Τσιγκρίσνκι, Μύγας (93' Κωνσταντινίδης), Σάντσες, Ρομαό, Τουράμ (80' Μάναλης), Λένις (68' Ντάλσιο).

ΙωνικόςΑΕΚSuper League