Αθλητισμός|23.01.2019 10:21

Εμιλιάνο Σάλα: Ονειρο ζωής στον βυθό - Ακαρπες οι έρευνες για το αεροπλάνο

Αλέξανδρος Λοθάνο

Στις τρεις δεκαετίες της προπονητικής του καριέρας, ο Κλαούντιο Ρανιέρι είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με σπουδαίους επιθετικούς. Μεταξύ αυτών, ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα και ο Εμιλιάνο Σάλα, ο οποίος μεγάλωσε προσπαθώντας να αντιγράψει τις κινήσεις του ινδάλματός του.

«Κοιτάξτε πώς παλεύει για κάθε μπάλα. Δίνει κουράγιο στους συμπαίκτες του, είναι παράδειγμα για όλους» είχε πει ο Ιταλός, άλλοτε ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας, όταν στον πάγκο της Ναντ είχε υπό τις οδηγίες του τον Αργεντινό επιθετικό, που αγνοείται από το βράδυ της Δευτέρας, όταν το μικρό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε, ιδιοκτησίας του ιδιοκτήτη της Κάρντιφ, Βίνσεντ Ταν, χάθηκε από τα ραντάρ πάνω από τη Μάγχη.

Λίγες ώρες νωρίτερα, το «τανκ», όπως είναι το παρατσούκλι του, είχε αποχαιρετήσει τους επί μια τετραετία συμπαίκτες του στη Ναντ. «Η τελευταία φορά. Αντίο» ήταν το (τραγικά ειρωνικό;) μήνυμα του 28χρονου για το κλείσιμο μιας σελίδας και το άνοιγμα, όπως ονειρευόταν, μιας άλλης στο σπουδαιότερο πρωτάθλημα στον κόσμο, την Premier League.

Τα γκολ του ως «καναρίνι» είχαν κάνει πραγματικότητα τη μεταγραφή-όνειρο ζωής, αφού πριν από λίγες ημέρες είχαν οδηγήσει την Κάρντιφ στο να κάνει υπέρβαση και να συμφωνήσει να δώσει 17 εκατ. ευρώ, ποσό-ρεκόρ στα 120 χρόνια ιστορίας της, ώστε να τον κάνει δικό της. Χθες επρόκειτο να κάνει την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα. Δεν εμφανίστηκε ποτέ.

«Ο αδελφός μου»

Το αεροσκάφος που χάθηκε από τα ραντάρ ήταν το ίδιο με το οποίο πήγε στην Ουαλία για να υπογράψει με την Κάρντιφ. Στην επιστροφή του στη Νάντη, μάλιστα, ανησύχησε για την ασφάλειά του, γιατί υπήρξαν διαταραχές κατά τη διάρκεια της πτήσης. «Μας είπε ότι κουνούσε λίγο και φοβήθηκε» αποκάλυψε ο εκ των συμπαικτών του στη γαλλική ομάδα, Νικολά Παλουά.

«Είναι ένας άνθρωπος που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Εκανε συνεχώς πλάκες στα αποδυτήρια, πάντα δίπλα στους συμπαίκτες του. Ηταν σαν αδελφός μου» προσθέτει με δάκρυα στα μάτια ο Γιασίν Μπαμού, για τρία χρόνια συμπαίκτης του Σάλα. Είχαν μιλήσει όταν πήγε στην Ουαλία για να υπογράψει και του έδωσε συγχαρητήρια. Οταν έμαθε τα δυσάρεστα, τον κάλεσε στο κινητό μέσω WhatsApp, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση.

Εμιλιάνο Σάλα