Αθλητισμός|16.09.2021 00:39

Champions League: Νίκη με ανατροπή για Λίβερπουλ, 6άρα η Σίτι, στο 89' η Ρεάλ, γκέλα η Παρί

Newsroom

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ (1-2) στο φινάλε του ημιχρόνου, η Λίβερπουλ... επέστρεψε και επικράτησε 3-2 της Μίλαν στο Άνφιλντ Ρόουντ για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Οι Κόκκινοι προηγήθηκαν με αυτογκόλ, οι Ροσονέρι πήραν προβάδισμα με δύο γκολ του Ρέμπιτς και του Ντίας πριν από το τέλος του ημιχρόνου, αλλά η ομάδα του Κλοπ είχε απαντήσεις στο β' ημίχρονο αρχικά με τον Σαλάχ και εν συνεχεία με ένα «ξερό» σουτ του Χέντερσον, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Πρεμιέρα με γκέλα η Παρί του Μέσι

Αντιθέτως, η πρεμιέρα του Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της Παρί στο Champions League δεν συνοδεύτηκε από χαμόγελα καθώς η Κλαμπ Μπριζ έβαλε δύσκολα στους Παριζιάνους αποσπώντας ισοπαλία (1-1). Η Παρί άνοιξε το σκορ με τον Ερέρα αλλά άμεσα οι Βέλγοι ισοφάρισαν δίχως να αλλάξει κάτι μέχρι το τέλος του αγώνα.

Την ίδια στιγμή, στο άλλο ματς του 1ου ομίλου η Μάντσεστερ Σίτι έκανε πάρτι απέναντι στη Λειψία την οποία φιλοδώρησε με έξι γκολ! Οι Πολίτες επικράτησαν 6-3 με γκολ των Ακέ, Γκρίλις, Κανσέλο, Ζεσούς και αυτογκόλ, ενώ μόνος του πάλευε στην αντίπερα όχθη ο συγκινητικός Νκουνκού, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ.

Στο Μεάτσα του Μιλάνου, η Ρεάλ Μαδρίτης «απέδρασε» με τη νίκη (0-1) και με το τρίποντο στο ματς με την Ίντερ χάρη σε γκολ του Ροντρίγκο στο 89'. Για τον ίδιο όμιλο (4ος) λίγες ώρες πριν η «παρθενική» συμμετοχή της Σερίφ Τιρασπόλ στους ομίλους του Champions League συνοδεύτηκε με ιστορική νίκη επί της Σαχτάρ Ντόνετσκ με 2-0. Οι Έλληνες της Σερίφ πανηγύρισαν άλλη μια φορά στην εφετινή κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αυτή την φορά στους ομίλους κάνοντας την έκπληξη απέναντι στην έμπειρη Σαχτάρ. 

Όνειρο η «ελληνική» Σέριφ

Ο Γιώργος Αθανασιάδης πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στο τέρμα κάνοντας μεγάλες επεμβάσεις μετά το 1-0, ενώ ο Δημήτρης Κολοβός βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα, αλλά τραυματίστηκε κι αντικαταστάθηκε στο 55' από τον Μόμο Γιανσάνε, ο οποίος «κλείδωσε» το «τρίποντο» για τους Μολδαβούς.

Καταιγιστικός ήταν ο Αγιαξ στη Λισαβόνα, όπου διέλυσε τη Σπόρτινγκ με 1-5 και τρομερή εμφάνιση του Ιβοριανού Αλέ, ο οποίος πέτυχε καρέ τερμάτων! Παράλληλα, η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Πόρτο κόλλησαν στο 0-0 στην Ισπανία.

Στο ματς που άνοιξε την αυλαία μαζί με αυτό της Σέριφ, το παιδί-θαύμα της Ντόρτμουντ, Τζουντ Μπέλιγχαμ, με ένα γκολ και μία ασίστ έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη της Ντόρτμουντ στο «Vodafone Park» της Κωνσταντινούπολης, με 2-1 επί της Μπεκίστας.

Στο 20' έβαλε μπροστά τους Βεστφαλούς με καταπληκτικό τελείωμα κι έγινε νεότερος παίκτης στα χρονικά του Champions League που βρήκε δίχτυα σε δύο σερί ματς ατην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, καθώς είχε σκοράρει και στον δεύτερο προημιτελικό της περασμένης σεζόν εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Άγγλος διεθνής μεσοεπιθετικός «χτύπησε» ξανά, μόνο που αυτή τη φορά ήταν ο δημιουργός καθώς από δική του ασίστ ο Έρλινγκ Χάαλαντ έβαλε τις βάσεις για το «διπλό». Ο Νορβηγός στράικερ έφτασε τα 21 γκολ σε 17 συμμετοχές στο Champions League, ενώ συνολικά μετρά 25 σε 23 αγώνες σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Αποτελέσματα - Σκόρερ

1ος όμιλος

Μπριζ (Βέλγιο)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 1-1

(27' Βανάκεν - 15' Ερέρα)

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Λειψία (Γερμανία) 6-3

(16' Ακέ, 28' αυτ. Μουκιέλε, 45'+2 Μαχρέζ, 56' Γκρίλις, 75' Κανσέλο, 85' Ζεσούς - 42' 51', 73' Νκουνκού)

2ος όμιλος

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Πόρτο (Πορτογαλία) 0-0

Λίβερπουλ (Αγγλία)-Μίλαν (Ιταλία) 3-2

(9' αυτ. Τομόρι, 49' Σαλάχ, 69' Χέντερσον - 42' Ρέμπιτς, 44' Ντίας)

3ος όμιλος

Μπεσίκτας (Τουρκία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 1-2

(90'+4 Μοντέρο - 20' Μπέλινγχαμ, 45'+3 Χάαλαντ)

Σπόρτινγκ Λισαβώνας (Πορτογαλία)-Αγιαξ (Ολλανδία) 1-5 

(33' Παουλίνιο - 2', 9' 51', 63' Αλέ, 39' Μπερχάους)

4ος όμιλος

Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 2-0

(16' Αντάμα Τραορέ, 62' Γιανσάνε)

Ιντερ (Ιταλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 0-1

(89' Ροντρίγκο)

Παρί Σεν ΖερμένΣπόρτινγκ ΛισσαβόναςΡεαλ ΜαδρίτηςΑγιαξChampions LeagueΜίλανΙντερΣέριφ ΤίρασπολΛίβερπουλΣαχτάρ ΝτόνετσκΜάντσεστερ Σίτι