Αθλητισμός|19.09.2021 20:49

Ποδοσφαιρικό έπος του ΟΦΗ που γύρισε το 0-3 της ΑΕΚ στο 79' σε 3-3 στο 93'

Newsroom

Η ΑΕΚ έκανε... περίπατο στο Γεντί Κουλέ μέχρι το 79' καθώς επικρατούσε 0-3 του ΟΦΗ. Οι Κρητικοί όμως δεν παράτησαν τη μάχη και με ένα επικό come back από το 80' ως το 93' πέτυχαν τρία γκολ ισοφαρίζοντας σε 3-3. Το παιχνίδι ήταν κάτι περισσότερο από συναρπαστικό καθώς είχε έξι γκολ, μία κόκκινη κάρτα, ένταση, πάθος, ανατροπές και ένα... χιτσκοκικό φινάλε.

Ο περίπατος της ΑΕΚ έγινε θρίαμβος του ΟΦΗ

Το παιχνίδι άρχισε με πολύ γρήγορο ρυθμό και με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να επιβληθούν. Ωστόσο η ΑΕΚ ήταν εκείνη που βρήκε το πρώτο γκολ στο ματς στο 15'. Ο Αραούχο κουβάλησε την μπάλα και με δυνατό συρτό σουτ έξω από την περιοχή την έστειλε στη γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Επασί (1-0). Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 36' καθώς μετά από αψιμαχία και απειλή γενικής σύρραξης για ένα μαρκάρισμα του Λάμπρου στον Λιβάι Γκαρσία, ο άσος της ΑΕΚ έσπρωξε και έριξε στο έδαφος τον Νέιρα με αποτέλεσμα να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα όμως η Ενωση στο 41' βρήκε και δεύτερο γκολ στο ματς. Η πίεση των Κιτρινόμαυρων απέδωσε, ο Σιμάνσκι μπήκε στην περιοχή, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε προς τον Τσούμπερ, ο οποίος με μια εξαιρετική κίνηση ξεμαρκαρίστηκε και με δυνατό σουτ έγραψε το 0-2.

Στο β' ημίχρονο ο ΟΦΗ προσπάθησε να γίνει πιο απειλητικός και τα κατάφερε ιδίως μετά την είσοδο των Ντουρμισάι και Ουές. Ωστόσο η ΑΕΚ παρέμεινε εξαιρετικά επικίνδυνη και κατάφερε να βρει κι ένα τρίτο γκολ στο 65' με τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, έκανε θαυμάσια ατομική προσπάθεια και εκτέλεσε τον Επασί για το 0-3.

Όλα έδειχναν πως η ΑΕΚ όδευε προς περίπατο, όμως η ομάδα του Νίκου Νιόπλια είχε άλλη άποψη. Στο 80' ο Νέιρα μείωσε σε 1-3 με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 84' εκτέλεσε τον Στάνκοβιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής για το 2-3. Το ποδοσφαιρικό έπος του ΟΦΗ ολοκληρώθηκε στο 93'. Και πάλι έπειτα από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, και αρκετές κόντρες εντός περιοχής, ο Βούρος σκόραρε από κοντά το πρώτο γκολ στην καριέρα του!

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (88' Σβάρνας), Λε Ταλέκ, Τσούμπερ (75' Μάνταλος), Αμραμπάτ (62' Σάκχοβ), Γκαρσία, Αραούχο (62' Aνσαριφάρντ).

ΟΦΗ: Επασί, Κοροβέσης, Πασαλίδης (46' Ουές), Διαμαντής, Βούρος, Ντε Γκούζμαν, Γκαγιέγος, Νέιρα, Καμάου (46' Ντουρμισάι), Λάμπρου (71' Γρίβας), Καστάνιος (59' Φαν Ντούινεν).

ΟΦΗSuperLeagueΑΕΚ