Αθλητισμός|19.09.2021 23:11

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 0-1: Αγχωτική αλλά πολύτιμη νίκη

Newsroom

Ο αγχωμένος ΠΑΟΚ λόγω της ήττας-σοκ στην πρεμιέρα της Super League από τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα, έκανε τη... δουλειά και κράτησε με νύχια και με δόντια ένα υπερπολύτιμο τρίποντο στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου νίκησε 1-0 χάρη σε μια εκτέλεση πέναλτι του αρχηγού Αντρέ Βιεϊρίνια, πανηγύρισε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα και πέρασε από μια έδρα που είναι βέβαιο πως οι έτεροι συνδιεκδικητές του τίτλου θα δυσκολευτούν αρκετά.

Με σπεσιαλίστα Βιεϊρίνια ο ΠΑΟΚ

Το παιχνίδι άρχισε δυναμικά με τον ΠΑΟΚ να απειλεί στο 2' με σουτ του Μιτρίτσα και νέο σουτ του Μουργκ, ενώ ο Αστέρας απάντησε με κεφαλιά του Σίτο στο 21. Τελικά ο Δικέφαλος ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του σπεσιαλίστα Βιεϊρίνια στο 27'. Μολονότι η παράβαση ήταν καταφανέστατη, χρειάστηκε το VAR για να διαπιστώσει ο διαιτητής ότι επρόκειτο για κλασική περίπτωση καθώς ο Κανελλόπουλος πάτησε και ανέτρεψε τον Μπίσεσβαρ εντός περιοχής. 

Ο ΠΑΟΚ έχοντας το προβάδισμα, έκανε διαχείριση στο ματς αλλά όσο περνούσε ο χρόνος και δεν έβρισκε δεύτερο γκολ, ο Αστέρας γινόταν απειλητικός. Ωστόσο, ο Πασχαλάκης ήταν σε καλή βραδιά αποτρέποντας κάθε προσπάθεια των Αρκάδων, είτε στις εκτελέσεις φάουλ του Άλβαρες στο 43' και στο 60', είτε στη συνέχεια της φάσης στην κεφαλιά του Μπαράλες.

Ο Δικέφαλος δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός δίνοντας το δικαίωμα στον Αστέρα για να ελπίζει στην ισοφάριση, την οποία άγγιξε στο 86' με κεφαλιά του Μπαράλες που σημάδεψε το δοκάρι και στο 91' με τον Ασιέρ Μπενίτο έπειτα από ασταθή πρώτη επέμβαση του Πασχαλάκη, ο οποίος όμως αντέδρασε εξαιρετικά στη συνέχεια κρατώντας το μηδέν και το τρίποντο...

Αστέρας: Παπαδόπουλος, Καρμόνα (66' Ρούμπεν Γκαρθία), Άλβαρες (81' Τασουλής), Ατιένθα, Κάστανο, Βαλιέντε, Καπίγια (81' Ασιέρ Μπενίτο), Κανελλόπουλος (66' Σανταφέ), Σίτο (66' Ροντρίγκο Γκόμεθ), Μπαράλες, Κρέσπι. 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (53' Ροντρίγκο), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (72' Εσίτι), Κούρτιτς, Μουργκ (79' Αντρ. Ζίβκοβιτς), Μπίσεσβαρ, Μιτρίτσα (79' Αουγκούστο), Σβιντέρσκι (78' Άκπομ).

Αστέρας ΤρίποληςΠΑΟΚSuperLeague