Αθλητισμός|20.09.2021 20:08

Έσπασε κάθε αρνητικό ρεκόρ η Γιουβέντους με απώλειες 210 εκατ. ευρώ

Newsroom

Απώλειες... ρεκόρ κατέγραψε η Γιουβέντους την περασμένη σεζόν στη Serie A. Οι Μπιανκονέρι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, παρουσίασαν τις μεγαλύτερες απώλειες απ' οποιονδήποτε άλλο σύλλογο στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Η Γηραιά Κυρία παρουσίασε ζημιά 209,9 εκατ. ευρώ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των επιπτώσεων που είχε συνολικά στο ποδόσφαιρο αλλά και στον αθλητισμό γενικότερα. Το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ κατείχε η Ίντερ από τη σεζόν 2006-07 με απώλειες ύψους 206 εκατ. ευρώ. Στην ίδια λίστα υπάρχει και η Μίλαν, η οποία την προπέρσινη χρονιά δεν κατάφερε να αγωνιστεί στην Ευρώπη.

Τα περίπου 210 εκατ. ευρώ που παρουσιάζει ως απώλειες η Γιουβέντους, εξηγούν, αφενός, τη φυγή του Κριστιάνο Ρονάλντο, του οποίου το συμβόλαιο ήταν αρκετά βαρύ για έναν σύλλογο με τόσο μεγάλη ζημιά, αφετέρου, τη... χλιαρή δραστηριότητα που είχε ο σύλλογος του Τορίνο στις μεταγραφές. Παράλληλα, δίνει μια εξήγηση και στην... εμμονή του ιδιοκτήτη του συλλόγου Αντρέα Ανιέλι για να προχωρήσει η European Super League, η οποία βάσει της αρχικής συμφωνίας θα πρόσφερε σημαντικά οικονομικά οφέλη στους συλλόγους, τους οποίους θα έβγαζε απ' το οικονομικό αδιέξοδο.

Τα αρνητικά ρεκόρ στη Serie A

ποδόσφαιροEuropean Super LeagueΓιουβέντουςSerie AΚορονοϊός