Αθλητισμός|23.01.2019 19:01

«Ο Τσιτσιπάς είναι Ελληνας» - Η νέα απάντηση 23χρονου στο ethnos.gr

Newsroom

Ο Ιωάννης Τζουβέκας, 23 ετών με καταγωγή από την Πάτρα, φοιτητής, πατέρας και εργαζόμενος στην Κύπρο, απέστειλε επιστολή στο ethnos.gr και θέλησε να εκφράσει τις αντιρρήσεις του για το άρθρο του Νίκου Τζιανίδη με τίτλο «Ο Τσιτσιπάς δεν είναι Έλληνας». Μετά τη Μαρία Μπούζα, η οποία νωρίτερα είχε απαντήσει με δικό της άρθρο στο ίδιο δημοσίευμα, το ethnos.gr δημοσιεύει αυτούσια και την επιστολή - άρθρο του 23χρονου αναγνώστη.

«Αγαπητοί,

Με αφορμή το άρθρο που διάβασα, στο σεβαστό και με μεγάλη ιστορία ethnos.gr Ο Τσιτσιπάς δεν είναι Έλληνας, ένιωσα βαθύτατα την ανάγκη να απαντήσω στον κύριο Νίκο Τζιανίδη. Είμαι 23 χρόνων Έλληνας φοιτητής και σπουδάζω στο εξωτερικό. Δεν χρωστάω , πληρώνω όλες μου τις υποχρεώσεις , δουλεύω σκληρά , βγάζω αρκετά λεφτά και είμαι περήφανος για την καταγωγή μου. 

Κύριε Νίκο θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω , ότι  υπάρχουν χιλιάδες Ελληνόπουλα που διαπρέπουν στο εξωτερικό και στο εσωτερικό όπως και εγώ γιατί πολύ απλά αρνούμαι μια μίζερη ζωή. Συγνώμη κύριε αλλά δεν ξέρω αν εσείς ο ίδιος ζείτε στον δικό σας σφαιρικό κόσμο ή όπου αλλού μπορεί να σκεφτεί ο νους σας με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπο σας, αλλά δεν αποτελεί παράδειγμα πως οι νέοι Έλληνες είναι όλοι ο κλασικός τύπος του Ελληναρά που περνάει την μέρα του σε μια καφετέρια και ζει με τα λεφτά των γονιών του. Επίσης μας κατακεραυνώνετε για τηλεοπτικά σόου εξευτελιστικής θεματολογίας , τα οποία είναι ανάξια αναφοράς.

Εγώ και συμφοιτητές μου Έλληνες πιστέψτε με δεν χρωστάμε ούτε ένα μάθημα εις τον αριθμό 24/24 μαθήματα μέχρι ώρας και σας διαβεβαιώ δεν αφιερώνουμε πάνω από μια ώρα διαβάσματος την ημέρα. Πιστέψτε με τα ενδιαφέροντα μας δεν είναι τα «αντικοινωνικά» μέσα που αναφέρετε αλλά το να ενημερωθούμε για τις τρέχουσες εξελίξεις στη χώρα μας όπως το Σκοπιανό, το οποίο και καταψηφίζουμε.


Σας διαβεβαιώ πως ενδιαφερόμαστε άμεσα για τα οικονομικά της χώρας μας , δουλεύουμε σκληρά όλο τον μήνα, βγάζουμε αρκετά λεφτά, με στόχο ένα καλύτερο μέλλον και την επιστροφή μας στην πατρίδα , βάζοντας κάποια στιγμή ένα λιθαράκι για να ξανά χτίσουμε την οικονομία μας από την αρχή και οι συνάνθρωποι μας να έχουν ένα καλύτερο μέλλον. Ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί συνάνθρωποι μας δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για τον Α ή Β λόγο να ταΐσουν τα παιδιά τους και αυτό με στενοχωρεί περισσότερο από όλα.

Διότι κύριε είμαστε και κάποιοι τέλος πάντων που έχουμε μεγαλώσει με αρχές και δεν κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας. Όσο για την μη άρθρωση προτάσεων σας ευχαριστούμε που δημόσια μας εξευτελίζετε χωρίς να μας ξέρετε. Όσον αναφορά τις γιαγιάδες μας όχι μόνον δεν περιμένω να πάρει την εξευτελιστική της σύνταξη αλλά την βοηθάω κιόλας γιατί την αγαπάω και η ίδια έχει γίνει θυσία για τα εγγόνια της, διότι έχω την δυνατότητα να την βοηθήσω και την θέληση.

Συνεπώς εσείς κύριε δεν μπορείτε να είστε Έλληνας με όλο τον σεβασμό και με ειρηνική και φιλική διάθεση, διαμαρτύρομαι για το άρθρο σας δημόσια και όχι εμείς που είμαστε περήφανοι για την καταγωγή μας και εργαζόμαστε σκληρά.

Με εκτίμηση 
Τζουβέκας Ιωάννης».

* To ethnos.gr είναι στη διάθεση των αναγνωστών που θέλουν να εκφράσουν τις απόψεις τους για άρθρα του είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν. Βασική προϋπόθεση να είναι ενυπόγραφα και όχι υβριστικά.

Στέφανος ΤσιτσιπάςΤένις