Αθλητισμός|21.09.2021 18:32

Η κριτική του Κλάτενμπεργκ για τη διαιτησία: «Σωστή η κόκκινη στον Λιβάι»

Newsroom

Δικαιώνει τον διαιτητή Φωτιά ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ για τις υποδείξεις του στον αγώνα του ΟΦΗ με την ΑΕΚ, για τις οποίες διαμαρτύρεται η Ένωση και έτσι εξηγείται το γεγονός ότι τον όρισε κανονικά στα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής.

Ο αρχιδιαιτητής συμφωνεί με την κίτρινη στον Καμάου για την κλωτσιά στο πρόσωπο του Ανσαριφάρντ (η ΑΕΚ ζήτησε κόκκινη), για την κόκκινη στον Λιβάι Γκαρσία στη "διαμάχη" με το Λάμπρου ενώ στο διάρκειας 5 λεπτών και 14 δευτερολέπτων βίντεο, δεν υπάρχει καμια αναφορά στο πρώτο γκολ του ΟΦΗ για το οποίο η ΑΕΚ ζητάει επιθετικό φάουλ στον Βράνιες από τον Νέιρα.

Για τη φάση του 33' αναφέρει τα εξής: "Η ΚΕΔ συμφωνεί για την κίτρινη κάρτα για το υψωμένο πόδι. Ο επιθετικός ειναι εκτος ισορροπίας και προσπαθεί να παίξει τη μπάλα με το πόδι του ενώ ο αμυντικός προσπαθεί να παίξει τη μπάλα με το κεφάλι. Δεν υπήρξε βαναυσότητα από τον επιθετικό που σκοπό έχει να παίξει τη μπάλα, δεν πληρούσε τα κριτήρια της κόκκινης κάρτας".

Για τη φάση του Λιβάι Γκαρσία με τον Λάμπρου σημειώνει ότι: "το να βάζεις το χέρι σου στο λαιμό ενός αντιπάλου δεν είναι αποδεκτή πράξη". Η τρίτη φάση στο βίντεο, είναι το πέναλτι που αρχικά δόθηκε στον ΠΑΣ στον αγώνα με τον ΠΑΟ αλλά στη συνέχεια ο ρέφερι το πήρε πίσω έπειτα από υπόδειξη του  VAR. "Δεν υπάρχει πέναλτι καθώς όταν ο αμυντικός γλιστράει για να κόψει ο επιθετικός παιζει τη μπάλα στο χέρι το αμυντικού που βρίσκεται στο έδαφος και στηρίζει το σωμα του. Ο βραχίονας είναι επομένως σε φυσική θέση  και κοντά στο σώμα". Να σημειωθεί ακόμη, ότι δεν υπήρχε καμία αναφορά σε ακόμα ένα πέναλτι που ζητούσαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού στον αγώνα με τη Λαμία, σε φάση με τον Τικίνιο στο 57'.

διαιτησίαΜαρκ Κλάτενμπεργκ