Αθλητισμός|22.09.2021 21:04

Ολυμπιακός - Απόλλων 4-1: Εύκολο απόγευμα με οδηγό τον Τικίνιο

Newsroom

Ένα εύκολο απόγευμα πέρασε στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός απέναντι στον Απόλλωνα φτάνοντας σε ευρεία νίκη με 4-1, στο πλαίσιο της -εμβόλιμης- 3ης αγωνιστικής της Super League. Σε αντίθεση με τα τελευταία τους ματς, αυτή τη φορά οι «ερυθρόλευκοι» συνδύασαν τη νίκη με καλό, κατά διαστήματα, ποδόσφαιρο και αποτελεσματικότητα σε άμυνα και επίθεση, παίρνοντας ακόμη καλύτερη ψυχολογία ενόψει των κρίσιμων δύο «εξόδων» με Αστέρα Τρίπολης και Φενέρμπαχτσε. Κορουφαίοι για τους νικητές οι Μασούρας (1 γκολ, 1 ασίστ) και Τικίνιο (2 γκολ), με τον Βραζιλιάνο να ανοίγει λογαριασμό στο Λιμάνι. Βρουσάι και Ντάουντα τα άλλα δύο γκολ.

Όσον αφορά στην εικόνα του ματς, ήταν... ιδανική για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, πετυχαίνοντας από ένα γκολ στο ξεκίνημα κάθε ημιχρόνου τα οποία απλοποίησαν σε τεράστιο βαθμό το έργο του. Γενικότερα, οι Πειραιώτες αυτή τη φορά δεν παρασύρθηκαν από (τον συνήθως αργό) ρυθμό του αντιπάλου, κρατώντας το τέμπο αρκετά ψηλά για αρκετή ώρα και κάνοντας το γνωστό παιχνίδι κατοχής με γρήγορη και αποτελεσματική κυκλοφορία μπάλας.

Ήδη στο 12ο λεπτό του αγώνα, το σκορ ήταν 1-0 με 5 τελικές συνολικά και κατοχή μπάλας στο 70% για τους γηπεδούχους. Φυσικά το γκολ του Μασούρα στο 8ο λεπτό βοήθησε στην κυριαρχία του Ολυμπιακού που συνέχισε με καλό passing game σε όλο το ματς. Μετά το 20λεπτο πάντως έπεσε κάπως ο ρυθμός, με τον Απόλλωνα να κάνει το καλύτερο διάστημά του στο ματς σε αυτό το τέταρτο, με δύο καλές στιγμές.

Όπως και να 'χει, ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που διατηρούσε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, αποφεύγοντας αυτή τη φορά και τα λάθη στην άμυνά του που εμφανίστηκαν στα τελευταία παιχνίδια. Το γρήγορο 2-0 του Τικίνιο στο 47' ουσιαστικά «καθάρισε» το παιχνίδι για τους γηπεδούχους που στη συνέχεια πάντως παρέμειναν «ψηλά» και πίεσαν για περισσότερα γκολ. Ο Πετράκης έκανε αλλαγές σε πρόσωπα και σχήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, όμως ελάχιστη αντίσταση προέβαλε η ομάδα του σε όλο το 90λεπτο. Ο Ολυμπιακός κρατούσε μπάλα σταθερά σε ποσοστό άνω του 70%, η μεσαία γραμμή του με Κούντε και Αγκιμπού κυριαρχούσε πλήρως και κατάφερνε να βγάλει τις επιθετικές συνεργασίες που του έλειψαν προσφάτως.

Το 3-0 τελικά επιτεύχθηκε στο 72' με το τρομερό σουτ του Τικίνιο που είχε ήδη πάρει ψυχολογία από το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα, ενώ στο 79' ο Απόλλωνας μείωσε σε 3-1 με τον Ντάουντα σε μια φάση που στάθηκε τυχερός. Το ματς «άνοιξε» και πάλι στο τελευταίο δεκάλεπτο, με υψηλό ρυθμό αλλά και τις τακτικές να... πηγαίνουν περίπατο κυρίως στη μεσαία γραμμή. Ο Ολυμπιακός τελικά πέτυχε και τέταρτο γκολ, με τον Βρουσάι να διαμορφώνει το τελικό 4-1 στο 87' μετά από ασίστ του Καρμπόβνικ. Πολύ καλό ματς συνολικά από την ομάδα του Μαρτίνς απέναντι στον κακό φέτος Απόλλωνα, τον οποίο ο Ολυμπιακός νικά για πέμπτο σερί μεταξύ τους ματς και 11ο στα τελευταία 12 συνολικά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Ανδρούτσος, Σισέ (76΄ Παπαδόπουλος), Μπα, Ρέαμπτσουκ (67΄ Καρμπόβνικ), Κούντε, Μπουχαλάκης (77΄ Σουρλής), Ονιεκούρου (76΄ Βρουσάι), Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας (67΄ Λόπες), Τικίνιο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Πετράκης): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης (67΄ Ντεντάκης), Ντομίνγκες, Μπρούνο Άλβες, Τουτουαρίμα (67΄ Βιτλής), Κάστρο, Σλίβκα, Τσιλούλης (58΄ Παμλίδης), Ματέι (82΄ Σαχλί), Φαν Λα Πάρα, Ιωαννίδης (57΄ Ντάουντα).

Απόλλων ΣμύρνηςSuperLeagueΟλυμπιακός