Αθλητισμός|25.09.2021 17:06

Formula 1: Τρομερός Νόρις πήρε την pole position στο Σότσι - «Γκρέμισε» μηχανικό ο Χάμιλτον!

Newsroom

Ο εκπληκτικός Λάντο Νόρις και η ανεβασμένη McLaren, που στον προηγούμενο αγώνα στη Μόντσα έκανε το 1-2, συνέχισαν την εντυπωσιακή πορεία τους στο πρωτάθλημα της Formula 1. Ο Άγγλος πιλότος έκανε εκπληκτικό φινάλε στις κατατακτήριες στο GP του Σότσι στη Ρωσία και στον τελευταίο γύρο πραγματοποίησε τον ταχύτερο χρόνο, πήρε την pole position (την παρθενική στην καριέρα του) και θα εκκινήσει πρώτος στον κυριακάτικο αγώνα (26/9, 15.00).

Τριάδα έκπληξη στο Σότσι

Δίπλα του στη δεύτερη θέση εκκίνησης θα έχει τον Κάρλος Σάινθ και τη Ferrari του, που επίσης πραγματοποίησε εκπληκτικό τελευταίο γύρο, ενώ την τριάδα έκπληξη συμπληρώνει ο απίθανος Τζορτζ Ράσελ και η πλήρως ανανεωμένη Williams, που στον τελευταίο γύρο των δοκιμαστικών έκανε ταχύτερο χρόνο από τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος έμεινε τέταρτος.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής είχε την ευκαιρία να εκκινήσει από την πρώτη θέση και να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την ποινή στον συνδιεκδικητή του τίτλου Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος θα βρίσκεται στην τελευταία θέση της εκκίνησης λόγω αλλαγής στη μονάδα ισχύος της Red Bull. Από εκεί και πέρα, ακολούθησαν οι Ρικάρντο, Αλόνσο, Μπότας, Στρολ, Πέρες και Όκον.

 Ο Χάμιλτον «γκρέμισε» έναν μηχανικό του

Γενικά τα δοκιμαστικά στο Σότσι δεν ήταν μια ευχάριστη εμπειρία για τον Χάμιλτον, ο οποίος μπήκε με περισσότερη ταχύτητα στα πιτς κι έριξε κάτω έναν απ' τους μηχανικούς της Mercedes. Ο Βρετανός πιλότος ζήτησε συγγνώμη δημόσια και τόνισε ότι κάτι τέτοιο του συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια στη Formula .

T

Τζορτζ ΡάσελWilliamsFerrariMcLarenΚάρλος ΣάινθΛιούις ΧάμιλτονMercedesΛάντο ΝόριςFormula 1