Αθλητισμός|25.09.2021 17:34

Premier League: Πήρε το ντέρμπι με Τσέλσι η Σίτι - Σοκ στο φινάλε με ήττα η Γιουνάιτεντ

Newsroom

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με την Τσέλσι στο Λονδίνο. Οι Πολίτες επικράτησαν με 1-0 των Μπλε χάρη σε γκολ του Γκαμπριέλ Ζεσούς στο 53' και έπιασαν στη βαθμολογία την ομάδα του Τόμας Τούχελ, τη Μαν. Γιουνάιτεντ και τη Λίβερπουλ που όμως έχει τη μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί στο +3 εφόσον νικήσει την Μπρέντφορντ. Η Τσέλσι παρουσιάστηκε εξαρχής με αμυντική προσέγγιση γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος πανηγύρισε την 221η νίκη του ως προπονητής της Σίτι. Ουδείς άλλος κόουτς που έχει περάσει απ' τον πάγκο των Πολιτών έχει πετύχει κάτι ανάλογο.

Πρώτη ήττα της Γιουνάιτεντ

Την ίδια ώρα στο Ολντ Τράφορντ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γνώριζε ήττα-σοκ από την Άστον Βίλα. Η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ που διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος καθώς προέρχεται από την ήττα στο Champions League από τη Γιουνγκ Μπόις και τον αποκλεισμό στο Λιγκ Καπ από τη Γουέστ Χαμ, υπέστη την πρώτη της ήττα στην Premier League. Και με τι τρόπο μάλιστα καθώς όχι μόνο δέχθηκε το 0-1 στο 88' απ' τον Χάουζ αλλά στο 93' αστόχησε σε πέναλτι με τον Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος, έχοντας την... ευχή του Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο, πήρε την εκτέλεση αλλά έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ!

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα που πάντως μπορεί να εκλάβει με θετικό τρόπο το χαμένο αποτέλεσμα αν επιβεβαιωθεί ο οιωνός. Ποιος είναι αυτός: Το 2009 ήταν η προηγούμενη φορά που έχασε από την Άστον Βίλα στο πρωτάθλημα. Την ίδια χρονιά πήρε το πρωτάθλημα στην Αγγλία...

Premier LeagueΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΤσέλσιΜάντσεστερ ΣίτιΆστον Βίλα