Αθλητισμός|26.09.2021 19:11

Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 0-2: Eύκολο πέρασμα των Ερυθρόλευκων

Newsroom

Πριν από τη σέντρα του ματς ο βαθμός δυσκολίας ήταν μεγάλος για τον Ολυμπιακό απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Ωστόσο, οι Πειραιώτες έκαναν εύκολη τη δουλειά και πέρασαν νικηφόρα με άνεση από το «Θ. Κολοκοτρώνης». Οι Ερυθρόλευκοι ήταν σοβαροί και αποτελεσματικοί στο παιχνίδι τους καθαρίζοντας το τρίποντο από το πρώτο μισάωρο. Το τελικό 0-2 και η τρίτη σερί νίκη μετά την απώλεια της πρεμιέρας κόντρα στον Ατρόμητο (0-0), έφερε την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League, αφού την ίδια ώρα ο Βόλος έχασε στη Λεωφόρο.

Απ' την αρχή τον έλεγχο ο Ολυμπιακός

Από τα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός πήρε την κατοχή της μπάλας και ξεκίνησε το παιχνίδι του με γρήγορη κυκλοφορία και ανάπτυξη από τα άκρα. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα ευτύχησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ μόλις στην πρώτη τους τελική στο ματς. Στο 7ο λεπτό ο Καμαρά είδε τον Μασούρα, αυτός με κεφαλιά τροφοδότησε τον Τικίνιο και ο Βραζιλιάνος σκόραρε από κοντά -το τρίτο του φετινό γκολ. Λίγο μετά, στο 14' και ουσιαστικά στην μόλις μία από τις δύο αξιόλογες επιθέσεις του στο πρώτο 45λεπτο, ο Αστέρας πίστεψε ότι είχε ισοφαρίσει, όμως μέσω VAR το γκολ του Σίτο ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Λίγο ακόμη αργότερα, στο 23ο λεπτό, ο Ολυμπιακός έφτασε στο 2-0, μετά από τραγικό λάθος του Παπαδόπουλου σε σέντρα-σουτ του Αγκιμπού και ουσιαστικά στο σημείο αυτό καθάρισε το παιχνίδι. Στην άμυνά του ο Ολυμπιακός ήταν καλά οργανωμένος, έκλεισε τα ατού του αντιπάλου, απέφυγε τα λάθη, ενώ επιθετικά για ένα ακόμη ματς ήταν ουσιαστικός στις φάσεις που χρειάστηκε. Γενικά σε όλο το πρώτο ημίχρονο κυριάρχησε πλήρως και έκανε αυτά που έπρεπε για να μην επιτρέψει στην ομάδα του Ράσταβατς να διεκδικήσει το παραμικρό.

Στο δεύτερο ημίχρονο πια και ενώ ακολουθούν Φενέρ και Παναθηναϊκός μέσα σε λίγες μέρες, ο Ολυμπιακός έκανε και την απαραίτητη συντήρηση δυνάμεων, με τον Μαρτίνς να βγάζει νωρίς Μασούρα, Μ. Καμαρά και Τικίνιο που ουσιαστικά ήταν και οι καλύτεροι του πρώτου μέρους. Οι Πειραώτες συνέχισαν να έχουν με άνεση τον έλεγχο όσων συνέβαιναν στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να πιέζουν ή να πιέζονται στην άμυνά τους. Ελάχιστες ήταν οι αξιοσημείωτες ενέργειες και από τις δύο ομάδες στο δεύτερο 45λεπτο, κυρίως με σουτ εκτός περιοχής, με τον ρυθμό να πέφτει στα... Τάρταρα όσο πλησίαζε η συμπλήρωση των 90. Τίποτα δεν άλλαξε επί της ουσίας ως το φινάλε, με τον Ολυμπιακό να παίρνει αυτό που ήθελε, μια νίκη χωρίς να ιδρώσει, παραμένοντας παράλληλα αήττητος μέσα στη σεζόν σε 11 αγώνες. Κακός συνολικά, αντίθετα, ο Αστέρας, παρέμεινε χωρίς νίκη και γκολ μετά από 4 αγωνιστικές.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Καρμπόβνικ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά (58' Εμβιλά), Μασούρας (58' Βρουσάι), Αγκιμπού Καμαρά (79' Κουντέ), Ονιεκούρου (79' Βαλμπουενά), Τικίνιο (69' Ελ Αραμπί).

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Ατιένθα, Καστάνιο, Άλβαρες, Βαλιέντε, Καπίγια (75' Σονί), Κανελλόπουλος (71' Σανταφέ), Ρεγκίς (71' Γκόμεζ), Μπαράλες, Σίτο (58' Μπενίτο).

ΟλυμπιακόςΑστέρας ΤρίποληςSuperLeague