Αθλητισμός|29.09.2021 00:45

Champions League: Έπος της «ελληνικής» Σέριφ Τίρασπολ στο Μπερναμπέου επί της Ρεάλ Μαδρίτης

Newsroom

Η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν η θριαμβεύτρια στην τιτανομαχία του 1ου ομίλου του Champions League καθώς επιβλήθηκε με 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα στο Παρκ Ντε Πρενς και πήρε προβάδισμα στη βαθμολογία μετά την ισοπαλία που είχε αποσπάσει στο Μπριζ. Η μεγάλη νίκη των Παριζιάνων σφραγίστηκε με ένα καταπληκτικό σουτ του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά με τα χρώματα της νέας του ομάδας και το πανηγύρισε έξαλλα. Το δρόμο για τον θρίαμβο άνοιξε μόλις στο 8' ο Γκουιέ δείχνοντας την αποφασιστικότητα για νίκη της Παρί που ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς.

Με σφραγίδα Αθανασιάδη και Κολοβού

Ο μεγάλος... κρότος όμως έγινε στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, όπου η απίθανη Σέριφ Τίρασπολ συνέχισε να ζει το παραμύθι της. Η πρωταθλήτρια Μολδαβίας, πρωτάρα σε ομίλους Champions League, επικράτησε 2-1 της Ρεάλ Μαδρίτης σε μια απ' τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Η... ελληνική Σέριφ του Δημήτρη Κολοβού και του Γιώργου Αθανασιάδη ήταν κάτι περισσότερο από εκπληκτική σε μια έδρα όπου έχουν λυγίσει οι καλύτερες ομάδες του κόσμου. Αμφότεροι έπαιξαν βασικοί κι είχαν εξαιρετική απόδοση. Ιδίως ο γκολκίπερ της μολδαβικής ομάδας, που έφυγε ως αποτυχημένος (!) από την ΑΕΚ, ήταν κάτι περισσότερο από εκπληκτικός σε έναν... ναό του ποδοσφαίρου, καταγράφοντας έντεκα επεμβάσεις. Πραγματοποποίησε το παιχνίδι της ζωής του.

Η Σέριφ προηγήθηκε στο 25' με τον Γιακσιμπάεφ και μολονότι στο 65' δέχθηκε την ισοφάριση απ' τον Μπενζεμά με εκτέλεση πέναλτι, σόκαρε τους Μαδριλένους με γκολ του Τιλ στο 90' γράφοντας το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό έπος στην ιστορία του μολδαβικού ποδοσφαίρου. Η Σέριφ έμεινε μόνη πρώτη στον 4ο όμιλο με έξι βαθμούς, έχοντας πλέον κι απόσταση ασφαλείας από την Ίντερ και τη Σαχτάρ που κόλλησαν στο μηδέν (0-0) κι έμειναν στην ουρά με μόλις έναν βαθμό.

Πεντάστερη Λίβερπουλ

Καταιγιστική ήταν η Λίβερπουλ στο Ντραγκάο όπου διέλυσε την Πόρτο με 5-1 με δύο γκολ του Σαλάχ, δύο του Φιρμίνο κι ένα του Μανέ, ενώ στο άλλο παιχνίδι του 2ου ομίλου, η Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε μεγάλη ανατροπή και μολονότι βρέθηκε να χάνει νωρίς από τη Μίλαν στο Σαν Σίρο με γκολ του Λεάο, γύρισε το ματς με δύο τέρματα του Γκριεζμάν στο 85' και εκτέλεση πέναλτι του Σουάρες στις καθυστερήσεις. Οι Ροσονέρι πάντως έπαιζαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Κεσί απ' το 29'.

Στα άλλα ματς της ημέρας, η Μπριζ πήρε μεγάλη νίκη (1-2) με ανατροπή στην έδρα της Λειψίας, ο Άγιαξ και η Ντόρτμουντ επικράτησαν της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και της Μπεσίκτας αντιστοίχως, με 2-0 και 1-0 και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης μόλις από τη 2η αγωνιστική στον 3ο όμιλο.

1oς ΟΜΙΛΟΣ

Παρί Σεν Ζερμέν - Μάντσεστερ Σίτι 2-0

8' Γκουιέ, 74' Μέσι

Λειψία - Μπριζ 1-2

5' Ν' Κουνκού - 22' Βανάκεν, 41' Ριτς

Βαθμολογία

Παρί Σεν Ζερμέν    4

Μπριζ              4

Μάντσεστερ Σίτι    3

Λειψία             0

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Πόρτο - Λίβερπουλ 1-5

75' Ταρέμι - 18', 60' Σαλάχ, 45' Μανέ, 78', 82' Φιρμίνο

Μίλαν - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2

20' Λεάο - 85' Γκριεζμάν, 97' Σουάρες

Βαθμολογία

Λίβερπουλ          6

Ατλέτικο Μαδρίτης  4

Πόρτο              1

Μίλαν              0

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Αγιαξ - Μπεσίκτας 2-0

17' Μπερχάους, 43' Αλέ

Ντόρτμουντ - Σπόρτινγκ Λ. 1-0

37' Μάλεν

Βαθμολογία

Άγιαξ              6

Ντόρτμουντ         6

Μπεσίκτας          0

Σπόρτινγκ Λισ.     0

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Ίντερ  0-0

Ρεάλ Μαδρίτης - Σερίφ Τιρασπόλ 1-2

65' Μπενζεμά - 25' Γιακσιμπάεφ, 90' Τιλ

Βαθμολογία

Σερίφ Τιρασπόλ     6

Ρεάλ Μαδρίτης      3

Ίντερ              1

Σαχτάρ Ντόνετσκ    1

Γιώργος ΑθανασιάδηςΛίβερπουλΑγιαξΣέριφ ΤίρασπολΑτλέτικο ΜαδρίτηςΡεαλ ΜαδρίτηςΔημήτρης ΚολοβόςΜπορούσια ΝτόρτμουντΚλαμπ ΜπριζChampions LeagueΜίλαν