Αθλητισμός|03.10.2021 18:17

Παναιτωλικός - ΑΕΚ 1-3: Η Ένωση έμαθε απ' το πάθημα στο Ηράκλειο

Newsroom

Νικηφόρο πέρασμα έκανε απ' το Αγρίνιο η ΑΕΚ, που επικράτησε 3-1 του μαχητικού Παναιτωλικού. Η Ένωση φάνηκε να κάνει περίπατο καθώς βρέθηκε στο 0-2 μόλις στο 26', όμως στη συνέχεια οι γηπεδούχοι αντεπιτέθηκαν κι έβαλαν δύσκολα στην ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς που στην επίτευξη του 1-2 ένιωσαν ότι θα ξαναπαιχτεί το ίδιο έργο με τον ΟΦΗ, που το 0-3 μετετράπη σε 3-3. Ωστόσο ο πολύτιμος Τσούμπερ έδωσε τη λύση στο τελευταίο δεκάλεπτο σφραγίζοντας το τρίποντο για την ΑΕΚ που επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την περασμένη Κυριακή.

Η ΑΕΚ ήταν δραστήρια στο παιχνίδι της από την αρχή και πολύ γρήγορα βρήκε το πρώτο γκολ στο ματς. Στο 13' ο Μοχαμάντι σέντραρε από τα αριστερά και ο Λιβάι Γκαρσία με ένα εκπληκτικό άλμα πήδηξε ψηλότερα απ' όλους πήρε την κεφαλιά κι έγραψε το 0-1 για την Ενωση.

Προτού προλάβει να βρει τρόπο για να αντιδράσει και να απαντήσει ο Παναιτωλικός, η ΑΕΚ σκόραρε για δεύτερη φορά βάζοντας γερά θεμέλια για το τρίποντο. Στο 26' ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ και ο Βράνιες ακούμπησε την μπάλα με το κεφάλι ελάχιστα αλλά όσο χρειαζόταν για να την στείλει στα δίχτυα (0-2).

Στη συνέχεια του ματς πάντως η ΑΕΚ έδειξε να χαλαρώνει με τον Παναιτωλικό να εκμεταλλεύεται την κατάσταση, να απειλεί αλλά να μην βρίσκει γκολ λόγω Στάνκοβιτς, ο οποίος αντέδρασε εξαιρετικά σε σουτ και με εκτέλεση φάουλ του Μεντόσα στο 36' και το 39' αντιστοίχως. Τελικά ο Παναιτωλικός βρήκε το γκολ που έψαχνε για να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του ματς με τον Βέργο στο 58'. Η μπάλα έφτασε στα πόδια του φορ των Αγρινιωτών, ο οποίος γύρισε εξαιρετικά το σώμα του και εκτέλεσε στη γωνία του Στάνκοβιτς για το 1-2.

Όσο περνούσε ο χρόνος η ΑΕΚ φοβόταν ότι θα ζούσε ξανά τον εφιάλτη του Ηρακλείου, όπου το 0-3 μετατράπηκε σε 3-3. Και στο 79' ο Παναιτωλικός έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όμως ο Σιμάνσκι την ύστατη στιγμή απέτρεψε γκολ του Κορνέλιους με κεφαλιά. Τελικά όμως το πάθημα έγινε μάθημα καθώς η ΑΕΚ διαχειρίστηκε καλύτερα το ματς. Στο 83' ο Τσούμπερ σκόραρε μετά από σουτ του Ανσαριφάρντ και απόκρουση του Ροντρίγκες 1-3. Ο Ελβετός ακολούθησε τη φάση, πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε για την Ενωση.

Ο Παναιτωλικός πάντως δεν τα παράτησε καθώς στο 91' θα μπορούσε να έχει πετύχει άλλο ένα γκολ αλλά η κεφαλιά του Βέργου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Παναιτωλικός: Ροντρίγκες, Αντούνες (74' Αποστολάκης), Βργκοτς, Βαρόνε, Λούι (86' Μόρσεϊ), Βέργος, Ντίας, Κορνέλιους, Ντουάρτε (74' Ζεστέντ), Φλόρες, Μεντόσα (41' Μπαρμπόσα).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Λε Ταλέκ (84' Σάκχοβ), Σιμόες (67' Σιμάνσκι), Μάνταλος (75' Χατζισαφί), Τσούμπερ, Γκαρσία (84' Σβάρνας), Αραούχο (75' Ανσαριφάρντ).

Όλες οι ειδήσεις

Μαρτυρίες και εικόνες από την άγρια επίθεση ακροδεξιών σε αφισοκολλητές της ΚΝΕ

Χαρά Χαραλάμπους: Η πρώτη γυναίκα κοσμητόρισσα «σπάει» στερεότυπα μισού αιώνα στο ΑΠΘ

Επίδομα παιδιού Α21 ΟΠΕΚΑ: Αυξήθηκαν δικαιούχοι και ποσά - Παραδείγματα

ΜΜΜ: Έπιασαν δουλειά οι μυστικοί επιβάτες - «κατάσκοποι» στην Αθήνα

Gordon Ramsey: Τι λέει στο Open η γιαγιά Κατίνα που βρήκε λύσσα το φαγητό του

SuperLeagueΑΕΚΠαναιτωλικός