Αθλητισμός|04.10.2021 19:38

Πλήγμα για την Εθνική: Χάνει όλη τη σεζόν ο Κάρλος Ζέκα - Υπέστη ρήξη χιαστού

Newsroom

Ιδιαίτερα άτυχος στάθηκε ο Κάρλος Ζέκα, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού και τίθεται νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν. Το πλήγμα είναι μεγάλο και για την Εθνική ομάδα ενόψει των επερχόμενων κρίσιμων αγώνων με Γεωργία (9/10), Σουηδία (12/10), Ισπανία (11/11) και Κόσοβο (14/11) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ζέκα: «Δυνατό χτύπημα»

«Είναι ένα δυνατό χτύπημα αυτή τη στιγμή, αλλά ξέρω ότι όλα θα είναι και πάλι καλά. Είμαι πολύ στεναχωρημένος που δεν μπορώ να βοηθήσω την ομάδα, αλλά θα υποστηρίξω όσο καλύτερα μπορώ εκτός γηπέδου. Ευτυχώς, είμαι σε καλά χέρια οπότε τώρα πρέπει να κάνω χειρουργείο και στη συνέχεια να μπω σε διαδικασία αποθεραπείας», ανέφερε ο Ζέκα μετά τον τραυματισμό του.

O προπονητής του, Γενς Θόρουπ είπε για τον διεθνή χαφ αλλά και τον Ράσμους Φαλκ, ο οποίος επίσης τραυματίστηκε και θα χάσει τα ματς των Δανών με τον ΠΑΟΚ για τους ομίλους του Conference League, σχολίασε: «Πρώτα από όλα, είναι δύσκολο για τους δύο παίκτες γιατί θα μείνουν εκτός στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν. Όλοι τους σκεφτόμαστε και θέλουμε να τους βοηθήσουμε να επιστρέψουν στην πορεία τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Είναι και οι δύο πολύ ισχυρά άτομα σε πνευματικό επίπεδο, οπότε είμαι βέβαιος ότι τα καταφέρνουν καλά. Ως ομάδα, είναι προφανές ότι είναι μεγάλη απώλεια για εμάς να χάσουμε δύο από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος γενικότερα για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε θα απαιτήσω από την υπόλοιπη ομάδα να πάρουν περισσότερες ευθύνες στο γήπεδο και στην καθημερινότητα».

To post του Ζέκα στα social media αναφέρει: «Θέλω να σας ευχαριστήσω για τα μηνύματα που έλαβα. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο και θα χάσω το υπόλοιπο της σεζόν. Θα επιστρέψω όμως πιο δυνατός από ποτέ και έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της».

Στο 78ο λεπτό της αναμέτρησης σε μια διεκδίκηση της μπάλας, έπεσε στον αγωνιστικό χώρο, σφαδάζοντας από τους πόνους. Αμέσως αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα του προβλήματος, ενώ για περίπου πέντε λεπτά διεκόπη το παιχνίδι, με τους επιτελείς της ομάδας να σπεύδουν κοντά του. Ο Ζέκα αποχώρησε με φορείο από το γήπεδο και κατόπιν επιβεβαιώθηκαν τα χειρότερα.

Δείτε μετά το 1:37:05:

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: 2.125 κρούσματα, 36 θάνατοι, 342 διασωληνωμένοι

EMA: Πράσινο φως για τρίτη δόση με εμβόλιο Pfizer στους άνω των 18

Σέρρες: Ερχεται lockdown αλά Θεσσαλονίκη - Μπλόκο σε μετακινήσεις για διασκέδαση

Τουρκία: Απομακρύναμε πλοίο της Κύπρου - «Εισήλθε χωρίς άδεια στην υφαλοκρηπίδα»

Επιθέσεις ακροδεξιών στη Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα σοκαριστικές συνομιλίες και φωτογραφίες

Mad Clip: Σάλος με φωτογραφία από το νεκροτομείο - «Ντροπιαστικό και άνανδρο»

Εθνική ομάδαΚοπεγχάγηΚάρλος Ζέκα