Αθλητισμός|04.10.2021 23:14

Κάιρι Ίρβινγκ: Θα χάνει 381.000 δολάρια για κάθε αγώνα που θα απουσιάζει!

Newsroom

Ο σούπερ σταρ των Μπρούκλιν Νετς, Κάιρι Ίρβινγκ, θα χάνει 381.000 δολάρια για κάθε παιχνίδι που θα απουσιάζει λόγω της άρνησής του να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Αρνητής του εμβολίου

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ESPN, το NBA και η Ένωση Παικτών συμφώνησαν για μείωση της αμοιβής κατά το 1/91,6 του μισθού ενός παίκτη για κάθε αναμέτρηση που θα χάνει λόγω των κανονισμών που ισχύουν για τους εμβολιασμούς σε Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο. Ο Ίρβινγκ είναι αρνητής του εμβολίου και εφόσον εμμείνει στην απόφασή του, θα χάσει τους 41 εντός έδρας αγώνες των Νετς όσο οι κανονισμοί παραμένουν σε ισχύ. Αυτό συνεπάγεται απώλεια περισσότερων από 15,5 εκατ. δολαρίων για τον διάσημο ΝΒΑερ, ο οποίος έχει συμβόλαιο 34,9 εκατ. δολαρίων για τη σεζόν 2021-22.

Προκειμένου ο Ίρβινγκ να αρχίσει να προπονείται και να συμμετέχει στα παιχνίδια των Νετς θα πρέπει να έχει κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου. Αντιθέτως, στο Σαν Φρανσίσκο, οι παίκτες θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Σημειωτέον ότι οι μη εμβολιασμένοι παίκτες των φιλοξενούμενων ομάδων θα μπορούν να αγωνιστούν σε Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο, αρκεί να έχουν στη διάθεσή τους ένα αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Εμβολιάστηκε ο Γουίγκινς

Σε αντίθεση με τον Ιρβινγκ, ο φόργουορντ του Γκόλντεν Στέιτ, Άντριου Γουίγκινς εν τέλει εμβολιάστηκε κατά της Covid-19 και θα μπορεί να παίξει στα εντός έδρας παιχνίδια των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριος, που εδρεύουν στο Σαν Φρανσίσκο. Την αποκάλυψη έκανε ο προπονητής της ομάδας Στιβ Κερ. Προηγουμένως, ο Γουίγκινς είχε επικαλεστεί θρησκευτικούς λόγους προκειμένου να μην εμβολιαστεί κάτι όμως που δεν έγινε αποδεκτό. Άλλωστε, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υγείας του Σαν Φρανσίσκο, οποιοσδήποτε άνω των 12 ετών πρέπει να εμβολιαστεί για να συμμετάσχει σε κλειστές εκδηλώσεις στην πόλη. «Ο Άντριου εμβολιάστηκε», είπε ο Κερ. «Μόλις μου είπε σήμερα ότι δεν είχε πρόβλημα να το κάνουμε γνωστό και αυτό θα είναι το τέλος. Δεν πρόκειται να απαντήσω σε καμία ερώτηση πέρα από αυτό» δήλωσε ο Κερ.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: 2.125 κρούσματα, 36 θάνατοι, 342 διασωληνωμένοι

EMA: Πράσινο φως για τρίτη δόση με εμβόλιο Pfizer στους άνω των 18

Σέρρες: Ερχεται lockdown αλά Θεσσαλονίκη - Μπλόκο σε μετακινήσεις για διασκέδαση

Τουρκία: Απομακρύναμε πλοίο της Κύπρου - «Εισήλθε χωρίς άδεια στην υφαλοκρηπίδα»

Επιθέσεις ακροδεξιών στη Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα σοκαριστικές συνομιλίες και φωτογραφίες

Mad Clip: Σάλος με φωτογραφία από το νεκροτομείο - «Ντροπιαστικό και άνανδρο»

εμβόλιοNBAΚορονοϊόςΚάιρι Ίρβινγκ