Αθλητισμός|06.10.2021 09:44

Nations League: Αναζητώντας τη νέα πρωταθλήτρια - Οι ματσάρες του Final 4 στο OPEN

Newsroom

Δύο χρόνια μετά τη στέψη της Πορτογαλίας σε πρωταθλήτρια Ευρώπης μέσω του νεοσύστατου τότε Nations League, έφτασε η ώρα για την ανάδειξη νέου πρωταθλητή. Η κάτοχος του τίτλου έμεινε εκτός Final 4 και το τρόπαιο, το δεύτερο στην ιστορία του θεσμού, θα διεκδικήσουν ο νικητής του ζευγαριού Ιταλίας - Ισπανίας με τον νικητή του Βελγίου - Γαλλίας.

Live από το OPEN

Το βράδυ της Τετάρτης (6/10, 9.45, Open TV) η Σκουάντρα Ατζούρα υποδέχεται τους Φούριας Ρόχας στο Σαν Σίρο σε μια... επανάληψη του πρόσφατου μεταξύ τους ημιτελικού στο Euro, που κρίθηκε στα πέναλτι υπέρ των Ιταλών. Οι μετέπειτα πρωταθλητές Ευρώπης που παραμένουν αήττητοι επί 37 σερί αγώνες σε ένα άνευ προηγουμένου παγκόσμιο ρεκόρ, θέλουν να κατακτήσουν κι αυτόν τον τίτλο, ενώ οι Ισπανοί στοχεύουν σε ρεβάνς προκειμένου να βρεθούν εκείνοι στον κυριακάτικο τελικό (10/10, 21.45) για να διεκδικήσουν έναν τίτλο έπειτα από εννέα χρόνια.

Ο έτερος ημιτελικός του Nations League θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Πέμπτης (7/10, 21.45) στο Τορίνο μεταξύ του Βελγίου και της Γαλλίας, σε ένα ακόμη παιχνίδι που θα μπορούσε να είναι τελικός. Και οι δυο αναμετρήσεις, όπως επίσης ο μικρός τελικός και ο μεγάλος τελικός της Κυριακής στις 16.00 και τις 21.45 αντιστοίχως, θα μεταδοθούν live από το OPEN και σε live streaming, μέσω του OPEN, από το ethnos.gr.

 

Η δημιουργία του Nations League

Ήταν 9 Ιουνίου 2019, οπότε η Πορτογαλία -που φιλοξένησε την πρώτη τελική φάση της διοργάνωσης- νίκησε με 1-0 την Ολλανδία και έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου. Το Nations League, που δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει τα διεθνή φιλικά, να δώσει περισσότερο κίνητρο σε ομάδες και παίκτες αλλά και να αυξήσει τα έσοδα της UEFA δημιουργώντας μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα. Είναι ενδεικτικό πως τη διετία 2018-2019 τα έσοδα από διοργανώσεις εθνικών ομάδων, διπλασιάστηκαν από 212 σε 551 εκατομμύρια ευρώ.

Οι εθνικές ομάδες στο τέλος της πρώτης διοργάνωσης, μοιράστηκαν 116 εκατομμύρια ευρώ και τα έσοδα από τη συμμετοχή των εθνικών ομάδων μοιράστηκαν ως εξής:

2,25 εκατομμύρια ευρώ για καθεμία από τις 12 ομάδες της 1ης κατηγορίας.

1,5 εκατομμύρια για τους 12 της 2ης.

1,125 εκατομμύρια για τα 12 της 3ης (εδώ βρισκόταν η Ελλάδα).

750.000 ευρώ για τους 16 της 4ης. 

Οι τέσσερις συμμετέχοντες στο Final-4  του 2019, έλαβαν 918.000 ευρώ ο καθένας, ο νικητής εισέπραξε 3,5 εκατ. ευρώ, ο ηττημένος του τελικού 2 εκατ. αυτώ και ο νικητής της  τρίτης θέσης ένα εκατ. ευρώ. Aυτά τα έσοδα θα είναι αυξημένα την τρέχουσα διοργάνωση καθώς παρουσιάζουν αύξηση και τα έσοδα της διοργανώτριας UEFA που μοιράζει... χρυσάφι στις ομάδες προκειμένου να προσφέρει επιπλέον κίνητρο.

Όλες οι ειδήσεις

Πλεύρης για νέα μέτρα σε ανεμβολίαστους: Δεν θα είναι πιο πιεστικά για μη εμβολιασμένους

Νέα μέτρα: Κανονικότητα για εμβολιασμένους - Lockdown για ανεμβολίαστους

Μπογδάνος: Έργα και ημέρες μέχρι τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία

Για τον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα δεν κλείνει με τη διαγραφή Μπογδάνου

Πεύκη: Εμπρησμός στο αυτοκίνητο της Ελένης Ζαρούλια τα ξημερώματα

Εθνική ΓαλλίαςΕθνική ΒελγίουNations LeagueΕθνική ΙσπανίαςΕθνική Ιταλίας