Αθλητισμός|07.10.2021 00:29

Ιταλία - Ισπανία 1-2: Πήρε εκδίκηση για τον αποκλεισμό στο Euro, έβαλε τέλος στο ιστορικό σερί

Newsroom

Λένε ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και οι Ισπανοί φρόντισαν να... κεράσουν την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία με ένα κρύο πιάτο σαν το Γκασπάτσο, την περίφημη κρύα σούπα τους. Οι Φούριας Ρόχας ήταν εξαιρετικοί κι επικράτησαν 2-1 στο Σαν Σίρο του Μιλάνου της Σκουάντρα Ατζούρα παίρνοντας ρεβάνς για την οδυνηρή ήττα-αποκλεισμό που γνώρισαν στα πέναλτι στον ημιτελικό του πρόσφατου Euro.

Στον τελικό του Nations League

Αυτή τη φορά η ομάδα του Λουίς Ενρίνκε φάνηκε να θέλει και να κυνηγά μανιασμένα τη νίκη πράγμα που κατάφερε και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του δεύτερου Nations League, όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του άλλου ημιτελικού μεταξύ Γαλλίας και Βελγίου που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Πέμπτης (7/10, 21.45, OPEN). Παράλληλα, έβαλε τέλος στην ασύλληπτη επίδοση της Ιταλίας του Ρομπέρτο Μαντσίνι, που έκανε παγκόσμιο ρεκόρ με 37 σερί αγώνες δίχως ήττα. Τελευταία ήττα της, είχε καταγραφεί στις 10 Σεπτεμβρίου του 2018 από την Πορτογαλία με 0-1

Οι Ισπανοί ήταν εξαρχής εξαιρετικοί και πήραν το προβάδισμα στο σκορ στο 17'. Ο Ογιαρθάμπαλ σέντραρε από αριστερά και ο Φεράν Τόρες, ο οποίος έκανε κίνηση φορ, ξεμαρκαρίστηκε και με θαυμάσιο τελείωμα έγραψε το 0-1. Στο 19' η Ισπανία είχε φάση διαρκείας με τον Αλόνσο να σουτάρει με δύναμη, τον Ντοναρούμα να αποκρούει ασταθώς και τον Μπονούτσι να διώχνει πάνω στη γραμμή κι αφού προηγουμένως η μπάλα είχε χτυπήσει και το δοκάρι. 

Η Ιταλία προσπάθησε να ισοφαρίσει κι είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να το κάνει στο 34' με τον Μπερναρντέσκι που νικήθηκε απ' τον Σιμόν και το δοκάρι και στο 35', οπότε ο αμαρκάριστος Ινσίνιε πλάσαρε άουτ. Στο 41' το έργο της Ιταλίας έγινε ακόμη πιο δύσκολο καθώς έχασε τον αρχηγό της Λεονάρντο Μπονούτσι, ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, και πάλι σέντραρε ο Ογιαρθάμπαλ από αριστερά και πάλι εκτέλεσε ο Φεράν Τόρες. Με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά χρησιμοποίησε το κεφάλι. 

Στο 83' η Ιταλία πάντως ξαναμπήκε στο παιχνίδι, κι έπειτα από μια εξαιρετική και ταχύτατη αντεπίθεση, ο Κιέζα διέσχισε το μισό γήπεδο και πάσαρε προς τον Πελεγκρίνι, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2.

Γκάβι ο νεαρότερος

Σημειωτέον ότι ο Λουίς Ενρίκε συμπεριέλαβε στο βασικό σχήμα της Ισπανίας τον 17χρονο μεσοεπιθετικό της Μπαρτσελόνα, Γκάβι, ο οποίος έγινε ο νεαρότερος βασικός στην ιστορία της ισπανικής Εθνικής. Συγκεκριμένα, σε ηλικία 17 χρονών και 62 ημερών ο Γκάβι κατάφερε να καταρρίψει ένα ρεκόρ 85 ετών που διατηρούσε ο Βάσκος Άγχελ Θουμπιέτα από το μακρινό 1936, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του κόντρα στην Τσεχοσλοβακία, όντας 17 χρονών και 284 ημερών.

Ρεκόρ... 100ετίας έκανε κι ο Μπονούτσι. Ο στόπερ της Γιουβέντους έγινε ο δεύτερος παίκτης που αποβάλλεται σε αγώνα της Ιταλίας με την Ισπανία. Την προηγούμενη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, το ημερολόγιο έγραφα 1920! Τότε είχε αποβληθεί ο θρυλικός Ισπανός γκολκίπερ Ρικάρντο Θαμόρα σε αγώνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ιταλία: Ντοναρούμα, Έμερσον, Μπαστόνι, Μπονούτσι, Ντι Λορέντζο, Βεράτι (58' Λοκατέλι), Ζορζίνιο (64' Πελεγκρίνι), Μπαρέλα (72' Καλάμπρια), Κιέζα, Ινσίνιε (58' Κιν), Μπερναρντέσκι (46' Κιελίνι)

Ισπανία: Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Πάου Τόρες, Αλόνσο, Κόκε (75' Μερίνο), Μπούσκετς, Γκάβι (84' Σέρζι Ρομπέρτο), Σαράμπια (75' Μπράιαν Χιλ), Φεράν Τόρες (49' Γέρεμι Πίνο), Ογιαρθάμπαλ

Όλες οι ειδήσεις

Lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας τέλος: Ελεύθερα οι εμβολιασμένοι στην εστίαση

Νίκος Παλαιοκώστας: Αποφυλάκιση για τον βαρυποινίτη - Το σκεπτικό της απόφασης

Διερευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας: Κράτησαν λιγότερο από 2 ώρες

Νέα τροπή στο θάνατο Βαλυράκη: «Δέχθηκε 15 χτυπήματα»

Nations LeagueΕθνική ΙταλίαςΕθνική Ισπανίας