Αθλητισμός|24.01.2019 21:12

Κύπελλο Ελλάδας: Ο Εργοτέλης προκρίθηκε στα πέναλτι

Newsroom

Σε φονέα των… μεγάλων εξελίσσεται ο Εργοτέλης, ο οποίος απέκλεισε μετά τον Αρη (στη φάση των ομίλων) και τον συντοπίτη ΟΦΗ από τους «16» του Κυπέλλου.

Οι «κιτρινόμαυροι» του Ηρακλείου είχαν για ήρωα τον 22χρονο γκολκίπερ Δημήτρη Κατσιμήτρο, ο οποίος απέκρουσε ένα -από τα τρία (!)- πέναλτι του ΟΦΗ στην κανονική διάρκεια κι άλλα δύο στη διαδικασία των πέναλτι, όπου το τελευταίο και νικητήριο χτύπημα προήλθε από τον Μανώλη Ροβίθη. Ο πρώην Ομιλίτης ευστόχησε «γράφοντας» το τελικό 4-3 αλλά δεν πανηγύρισε σεβόμενος το παρελθόν του.

Στην κανονική διάρκεια του ματς ο εξαιρετικός Εργοτέλης, ο οποίος είναι η μοναδική ομάδα από τη Football League που συνεχίζει στην «οχτάδα», προηγήθηκε στο 23’ με τον Μπουτσάκη.

Ο ΟΦΗ, που έπαιζε με δέκα από το 31’ λόγω αποβολής του Κουτσιανικούλη, ισοφάρισε στο 44’ το σκορ του πρώτου αγώνα (1-1) με εύστοχο πέναλτι του Νέιρα, ο οποίος όμως αστόχησε στο 58’ (νικήθηκε από τον Κατσιμήτρο), όπως και ο Ποτουρίδης στο 71’ (δοκάρι).

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μιχόγιεβιτς, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Δεληγιαννίδης (88’ Κυριακίδης), Νάστος, Μεγιάδο, Νέιρα, Κουτσιανικούλης, Οικονόμου (46’ Σάσι), Πέρσον (60’ Βουό).

Εργοτέλης: Κατσιμήτρος, Οικονόμου (46’ Ροβίθης), Μπουρσέλης (81’ Προβυδάκης), Λαμπάκης, Μπάτζιος, Μπρους, Μπουτσάκης, Τσέλιος, Κούατενγκ (62’ Κατσούρι), Ιατρούδης, Εφορντ.

*Η κλήρωση για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (12.00) στα γραφεία της ΕΠΟ.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Κύπελλο ΕλλάδαςΑρηςΕργοτέλης