Αθλητισμός|07.10.2021 21:05

Premier League: Νέα εποχή για τη Νιουκάστλ, πέρασε στα χέρια Σαουδαράβων

Newsroom

Ένα από τα μεγαλύτερα deal στην ιστορία του ποδοσφαίρου ολοκληρώθηκε καθώς όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την Premier League, η Νιουκάστλ άλλαξε ιδιοκτησία. Το fund από την Σαουδική Αραβία που... πολιορκούσε τον σύλλογο, ολοκλήρωσε το deal με τον Μάικλ Άσλει και πλέον οι «καρακάξες» μπαίνουν σε νέα εποχή ως το πιο πλούσιο club στον κόσμο!

Το βασικό εμπόδιο τον τελευταίο χρόνο αφορούσε τα τηλεοπτικά δικαιώματα καθώς στη Σαουδική Αραβία δεν μεταδίδεται η Premier League και μόλις αυτό ζήτημα ξεπεράστηκε, η Νιουκάστλ γύρισε σελίδα αλλάζοντας ιδιοκτησία έπειτα από 14 χρόνια. Το μεγάλο deal έκλεισε στις 305 εκατ. λίρες και οι πιστοί φίλοι της Νιούκαστλ βγήκαν στους δρόμους για να το πανηγυρίσουν έξαλλα καθώς τα τελευταία χρόνια ασκούσαν έντονη κριτική στη διοίκηση Άσλεϊ απ' τον οποίο ζητούσαν επιτακτικά να πουλήσει.

«Ένας επενδυτικός όμιλος με επικεφαλής το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων, που περιλαμβάνει επίσης τις PCP Capital Partners και RB Sports & Media, ολοκλήρωσε την εξαγορά του 100% των Newcastle United Limited και Newcastle United Football Club Limited από την St. James Holdings Limited», αναφέρουν οι καρακάξες στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Από την πλευρά του ο Γιασίρ Αλ-Ρουμαγιάν, επικεφαλής της PIF και νέος εκτελεστικός πρόεδρος της Νιούκαστλ δήλωσε μετά την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της αγγλικής ομάδας: «Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που γίναμε οι νέοι ιδιοκτήτες της Νιούκαστλ, ενός εκ των διασημοτέρων συλλόγων στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Ευχαριστούμε τους οπαδούς του Νιούκαστλ για την εξαιρετικά πιστή υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε μαζί τους».

T
T
T

Όλες οι ειδήσεις

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Θα καταργήσετε τη συμφωνία με τη Γαλλία με ένα νόμο κι ένα άρθρο;

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Θα αλλάξουμε τη Συμφωνία στο άρθρο για τους στρατιώτες έξω από τη χώρα μας

Κακοκαιρία Αθηνά: Μεγάλη ανησυχία - Έρχονται καταιγίδες σε πυρόπληκτες περιοχές σε Εύβοια και Δ. Ελλάδα

Κηρύγματα μίσους από Κασιδιάρη μέσα από τις φυλακές: Μπλόκο από Νικολάου

Πέτρος Φιλιππίδης: Την παραπομπή του σε δίκη ζητεί ο εισαγγελέας

Αυτοψία στα επικίνδυνα ρέματα της Αττικής: Βίλες μέσα σε κοίτες, μάντρες σπιτιών σε όχθες

Premier LeagueΝιούκαστλ