Αθλητισμός|08.10.2021 00:44

Βέλγιο - Γαλλία 2-3: Απίστευτη ανατροπή των Τρικολόρ με τρία γκολ σε 30 λεπτά

Newsroom

Η εκπληκτική Γαλλία πραγματοποίησε μια απ' τις μεγαλύτερες ανατροπές σε επίπεδο εθνικών ομάδων και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του 2ου Nations League, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία στον τελικό της Κυριακής (10/10, 21.45). Οι Τρικολόρ, μολονότι βρέθηκαν να χάνουν με 0-2 από το Βέλγιο, έκαναν την ανατροπή και με τρία γκολ σε μισή ώρα πήραν μια σπουδαία πρόκριση για τον τελικό. Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό καθώς λίγο πριν από την επίτευξη του νικητήριου γκολ των Γάλλων, το Βέλγιο σκόραρε αλλά το τέρμα ακυρώθηκε.

Μεγάλο ματς στο Τορίνο

Οι Κόκκινοι Διάβολοι άρχισαν το παιχνίδι σαν... δαιμονισμένοι και έβαλαν δύσκολα στη Γαλλία που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Στο 37' ο Καράσκο και στο 41' ο Λουκάκου με ένα καταπληκτικό γκολ, έφεραν το ματς στο 2-0 (αμφότερα τα γκολ προήλθαν από πάσα του κορυφαίου πασέρ στην Premier League Ντε Μπρόινε) και το Βέλγιο με το ένα πόδι στον τελικό. Κι όμως η παγκόσμια πρωταθλήτρια έβγαλε αντίδραση και με ένα επτάλεπτο ξέσπασμα έφερε το ματς στα ίσια. Στο 62' ο Μπενζεμά και στο 69' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Μπαπέ μετέτρεψαν το 2-0 σε 2-2 και το παιχνίδι μόλις ξανάρχισε έχοντας συγκλονιστικό φινάλε.

Ο Λουκάκου βρήκε δίχτυα στο 87' σε ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλά απ' τους Βέλγους αλλά εν τέλει δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ μετά από παρέμβαση του ματς. Στο 89' ο Πογκμπά με φοβερό φάουλ τράνταξε το δοκάρι του Κουρτουά κι εκεί που όλα έδειχναν ισοπαλία, οι Γάλλοι βρήκαν το γκολ της μεγάλης ανατροπής με τον άνθρωπο της τελευταίας στιγμής. Ο Τεό Ερναντές στο 90' μετέτρεψε το 0-2 σε 3-2 κι έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή σε μια απ' τις μεγαλύτερες ανατροπές που έχουν γίνει ποτέ σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Βέλγιο (Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Ντεναγέρ, Βερτόνγχεν, Καστάνιε (90’+2’ Μπατσουαγί), Βιτσέλ, Τίλεμανς (70’ Βανάκεν), Καράσκο, Ντε Μπρόινε, Λουκάκου, Εντέν Αζάρ (75’ Τροζάρ).

Γαλλία (Ντεσάν): Γιορίς, Κουντέ, Βαράν, Λικά Ερναντέζ, Παβάρ (90’+2’ Νταμπουά), Πογκμπά, Ραμπιό (75’ Τσουαμενί), Τεό Ερναντέζ, Γκριεζμάν, Μπενζεμά (90'+7' Βερετούτ), Μπαπέ.

Όλες οι ειδήσεις

Αυξήσεις σε ρεύμα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο: Ενισχυμένα τα επιδόματα - Την Παρασκευή τα μέτρα

Χρυσή Αυγή: «Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές» - Διαδηλώσεις για τον 1 χρόνο από την καταδίκη

Συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας: Υπερψηφίστηκε με 191 «Ναι» - «Όχι» από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25

Εμβόλιο: Ανοίγει η πλατφόρμα για τρίτη δόση στους άνω των 50 με υποκείμενα

Κακοκαιρία Αθηνά: Μεγάλη ανησυχία - Έρχονται καταιγίδες σε πυρόπληκτες περιοχές σε Εύβοια και Δ. Ελλάδα

Εθνική ΓαλλίαςΕθνική ΒελγίουNations League